Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel trekt fel van leer over ophanden zijnde coureurskeuze: "Ja, dankjewel!"

Er is eigenlijk nog maar één stoeltje beschikbaar voor komend jaar. Bij Stake F1/Audi is nog altijd niet bekend wie de teamgenoot van Nico Hulkenberg wordt, al lijkt Valtteri Bottas op poleposition te liggen om zijn plekje bij het Zwitserse team te behouden. Tom Coronel begrijpt daar helemaal niets van.

Race start Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie wordt de teamgenoot van Nico Hulkenberg komend jaar bij Stake F1/Audi? Het is eigenlijk de enige vraag die nog over is na het knotsgekke Silly Season van 2024. Lang leek huidig F2-kampioenschapsleider Gabriel Bortoleto de grootste kanshebber, maar vlak voor de Grand Prix van Singapore kwam het hardnekkige gerucht dat Valtteri Bottas alsnog een contractverlenging zou gaan krijgen. Het zou dan wel gaan om een verlenging van één jaar. In de podcast van RacingNews365 wordt deze mogelijke keuze ook besproken. Voor Tom Coronel is de keuze van Stake F1 onbegrijpelijk.

"Nee, absoluut niet!" zo antwoordt Coronel op de vraag of Bottas het verdient om in de Formule 1 te blijven. "Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En het is een topgozer, echt waar. Mooie races gereden, maar wel echt iemand waarvan ik denk, dankjewel..." De Fin lijkt toch tegen alle verwachtingen in aan te blijven als F1-coureur, in tegenstelling tot Daniel Ricciardo. De Australiër gaat hoogstwaarschijnlijk per direct vervangen worden bij Visa Cash App RB en dat vindt Coronel jammer. Zeker omdat hij Ricciardo meer een F1-persoonlijkheid vindt, dan Bottas: "Ik vind Ricciardo meer een persoonlijkheid, veel meer zelfs. Die glimlach, de filmpjes met Max. Echt respect voor die man."

'Ruimte maken'

Toch snapt Coronel wel waarom Ricciardo vervangen gaat worden. De verjonging lijkt ingezet en dat steunt Coronel van alle kanten: "Op een gegeven moment moet je gewoon ruimte maken. Op een gegeven moment is het klaar. Als je ziet, Colapinto. Die hoort daar toch nu te zitten. Die heeft gewoon laten zien dat hij goed genoeg is. En Bortoleto uit de Formule 2. Ook nog eens goedkoper."

"Ik begrijp het gewoon niet. En de teams zeggen dan, 'ja we hebben ervaring nodig, iemand die informatie mee brengt'," zo vervolgt Coronel zijn betoog. "Informatie? Welke informatie?! Hij zit daar nu toch al een beetje, om het maar uit te zitten? We moeten nieuwe jongens hebben. Nieuwe helden."

Benieuwd naar de volledige podcast met Tom Coronel? Bekijk hem hieronder!

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Scoort Ajax of Besiktas tijdens de wedstrijd? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Opnieuw gevoelige tik voor Red Bull: Hoofdstrateeg kiest voor concurrent