Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard complimenteert Verstappen: "Maar laten we niet vergeten wie er vlak achter zat"

Hoewel David Coulthard zijn ogen uitkijkt door de huidige Red Bull-dominantie, ziet hij de concurrenten telkens een stap dichterbij komen. De voormalig Formule 1-coureur velt zijn oordeel over de prestaties van Max Verstappen en zijn team.

Over de prestaties van Max Verstappen en Red Bull kan David Coulthard maar weinig negatiefs zeggen. Met een win-ratio van 100% dit Formule 1-seizoen (tot nu toe) is het team waar hij voor uitkwam in de koningsklasse ongekend goed bezig. Vooral Verstappen. "Hij is exceptioneel", laat hij optekenen door La Gazzetta Dello Sport . "Verbazingwekkend, dat is het niveau van Red Bull op dit moment. Het team heeft werkelijk geweldig werk geleverd, zeker gezien de nieuwe regelgeving. Max is een wereldkampioen, totaal zelfverzekerd en duidelijk in alles", zo looft Coulthard, al ziet hij de concurrenten ook niet stil zitten. "Niets is gegarandeerd." "Laten we bijvoorbeeld niet vergeten dat Charles Leclerc er in de kwalificatie al vlak achter zat. Als de updates werken zoals ze lijken te doen en Ferrari misschien nog wat sleutelt aan de continuïteit, dan zijn ze er. Dat zal impact hebben op de rest van het kampioenschap."

Sergio Perez

Verstappen staat met ruime afstand eerste in het klassement van de Formule 1. Op de tweede plaats staat teamgenoot Sergio Perez, zoals het hoort met de dominante Red Bull-bolide. Toch is het gat groot: hoe doet de Mexicaan het? "Max haalt meer uit de auto", vindt Coulthard. "Na een goed begin van Perez dit seizoen, met overwinningen en polepositions, had hij het lastiger de laatste races. Als hij zo door zou gaan, dan zou er een risico ontstaan voor hem. Zeker omdat Daniel Ricciardo op de bank zit. Als hij echter presteert zoals hij in het begin van het seizoen deed, dan riskeert hij niets." In Oostenrijk stond Perez voor het eerst sinds Miami weer op het podium in de F1, dit ondanks een matig kwalificatieresultaat (P15). Red Bull heeft naar verluidt nog geen plannen om de Mexicaan te vervangen en dat is volgens de top van het Oostenrijkse team ook niet nodig, zolang Checo maar zorgt voor punten in het constructeurskampioenschap.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"