Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard exclusief: 'Verstappen gaat het einde van het tijdperk Hamilton inluiden'

Voor het eerst in zijn Formule 1-loopbaan gaat Max Verstappen aan de leiding van het wereldkampioenschap. Voormalig F1-coureur David Coulthard voorspelt dan ook een wisseling van de wacht in de koningsklasse van de autosport.

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn dit seizoen verwikkeld in een strijd om de wereldtitel. Na vijf races gaat de Red Bull-coureur aan kop, maar het seizoen is nog 18 races lang. RacingNews365 sprak exclusief met voormalig F1-coureur David Coulthard over Verstappen als persoon en als coureur. De schot spreekt vol lof over Verstappen en de ontwikkeling die de coureur doormaakte in de Formule 1: "Op het circuit heeft hij zich nu ook heel erg goed ontwikkeld en is hij erg compleet. Er waren nog wat scherpe randjes aan het begin, met hier en daar wat foutjes, maar dat is onvermijdelijk. Maar nu staat hij nergens meer van te kijken." De manier waarop Verstappen Hamilton nu onder druk weet te zetten én ook direct iedere minimale kans aangrijpt om het gevecht aan te gaan, betekent dat de Mercedes-coureur daarop moet anticiperen. "Wat Lewis heeft gemerkt, is dat als hij in Imola en Barcelona niet uit had geweken in de eerste bocht, dat er dan was er een crash geweest. Lewis is inmiddels slim genoeg om te realiseren dat Max er aan komt. Als je die toewijding en dat geloof hebt… Lewis zou er niet twee keer over nadenken om de deur voor Valtteri of welke andere coureur dan ook dicht te gooien", waarmee 'DC' het verschil tussen Max en de andere coureurs perfect illustreert. Verstappen is bereid om risico's te nemen en aan te vallen op momenten en punten waarop anderen het niet doen. "Ik vind dat Max echt een geweldige en spectaculaire coureur is. Zijn snelheid is ongelooflijk goed en hij heeft een heel goed gevoel voor de auto. Kijk maar naar zijn teamgenoten, die hebben het altijd lastig. Dat zeg ik niet omdat ik hem goed ken, maar omdat ik weet hoe hij is opgevoed. Sophie en Jos, ook al waren ze niet meer bij elkaar, hebben een complete en gebalanceerde jongen grootgebracht." Interview gaat verder onder de foto

Hamilton (36), inmiddels bezig aan zijn vijftiende seizoen in de Formule 1, is een van de meest ervaren coureurs op de paddock, maar wel een coureur van de vorige generatie. Ondanks zijn zeer indrukwekkende prestaties, verwacht Coulthard dat de jeugd het commando over gaat nemen. De nieuwe generatie coureurs, aangevoerd door Max Verstappen. Over het antwoord op de vraag of Verstappen alles in huis heeft om een echte titelkandidaat te zijn, twijfelt Coulthard geen seconde: "100%!" "Hij heeft de skills en is een man voor de komende seizoenen. Er bestaat bij mij dan ook geen twijfel dat we een verschuiving gaan zien van het Hamilton tijdperk naar het Verstappen tijdperk." "Of dat al dit jaar gebeurt weet ik niet, dat zal aan de ontwikkelingsrace tussen de teams liggen. We zitten nu nog maar in de beginfase van het seizoen. In Barcelona was Mercedes veel te sterk voor Red Bull, maar in Monaco was Red Bull weer te sterk voor hen. Ik denk dat het dit seizoen stuivertje wisselen wordt." Coulthard voorspelt dat de Formule 1 er snel anders uit gaat zien, met nieuwe namen en nieuwe helden. Met Verstappen samen met zijn generatiegenoten aan de top, waaronder Charles Leclerc, George Russell en Lando Norris. "Ik ben heel enthousiast over de toekomst van de sport. Lewis is een geweldige coureur, begrijp me niet verkeerd, maar hij is in de paddock niet een man van het volk. Max, Charles, George en Lando daarentegen, die begrijpen dat hun werk niet alleen bestaat uit het besturen van raceauto’s, maar ook dat ze moeten dealen met de media en sponsoren. Dat ze gewoon open moeten zijn, dat is in het verleden niet altijd het geval is geweest met diverse coureurs."

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership