Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard kreeg 'Schumacher-flashbacks' van dominante Leclerc

Het nagenoeg foutloze Grand Prix-weekend van Charles Leclerc in Australië trok de aandacht van menig F1-prominent. Zo ook van David Coulthard, die flashbacks kreeg van het tijdperk waarin Michael Schumacher domineerde bij Ferrari.

Charles Leclerc reed vrijwel onbedreigd naar de overwinning tijdens de Grand Prix van Australië. Slechts één keer, bij de herstart van de race na een safety car, kon Max Verstappen een poging doen om de leiding over te nemen, maar nadat de Nederlander uitviel was er geen enkele coureur die nog zicht had op de overwinning. Met de winst in Melbourne loopt hij uit als WK-leider in de Formule 1. David Coulthard looft de sterke prestaties van de Ferrari-coureur. Bij Channel 4 vergelijkt hij het zelfs met een van de grootste Formule 1-legendes aller tijden. "Ik kreeg er rillingen van, eigenlijk. Een flashback naar toen Michael (Schumacher) zo enorm dominant was in de Ferrari!"

Coulthard onder de indruk van dominante Leclerc

Coulthard vindt dat niemand meer om het talent van Leclerc heen kan. "Al mijn angsten kwamen weer terug! We moeten erkennen dat hij een coureur van kwaliteit is en een geweldig persoon. Ferrari heeft enorm hard gewerkt en Mattia Binotto; wat is hij koelbloedig gebleven onder alle druk van de afgelopen twee jaren door het missen van performance." De tegenvallende jaren lijken voorbij te zijn nu Ferrari leidt in zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap. "Het was zo dominant", looft Coulthard nogmaals, gekeken naar de zege van Leclerc. "Het was een indrukwekkende vertoning."

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht