Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Coulthard kreeg 'Schumacher-flashbacks' van dominante Leclerc

Het nagenoeg foutloze Grand Prix-weekend van Charles Leclerc in Australië trok de aandacht van menig F1-prominent. Zo ook van David Coulthard, die flashbacks kreeg van het tijdperk waarin Michael Schumacher domineerde bij Ferrari.

Leclerc win Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc reed vrijwel onbedreigd naar de overwinning tijdens de Grand Prix van Australië. Slechts één keer, bij de herstart van de race na een safety car, kon Max Verstappen een poging doen om de leiding over te nemen, maar nadat de Nederlander uitviel was er geen enkele coureur die nog zicht had op de overwinning.

Met de winst in Melbourne loopt hij uit als WK-leider in de Formule 1. David Coulthard looft de sterke prestaties van de Ferrari-coureur. Bij Channel 4 vergelijkt hij het zelfs met een van de grootste Formule 1-legendes aller tijden. "Ik kreeg er rillingen van, eigenlijk. Een flashback naar toen Michael (Schumacher) zo enorm dominant was in de Ferrari!"

Coulthard onder de indruk van dominante Leclerc

Coulthard vindt dat niemand meer om het talent van Leclerc heen kan. "Al mijn angsten kwamen weer terug! We moeten erkennen dat hij een coureur van kwaliteit is en een geweldig persoon. Ferrari heeft enorm hard gewerkt en Mattia Binotto; wat is hij koelbloedig gebleven onder alle druk van de afgelopen twee jaren door het missen van performance."

De tegenvallende jaren lijken voorbij te zijn nu Ferrari leidt in zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap. "Het was zo dominant", looft Coulthard nogmaals, gekeken naar de zege van Leclerc. "Het was een indrukwekkende vertoning."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022