Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Coulthard kreeg 'Schumacher-flashbacks' van dominante Leclerc

Het nagenoeg foutloze Grand Prix-weekend van Charles Leclerc in Australië trok de aandacht van menig F1-prominent. Zo ook van David Coulthard, die flashbacks kreeg van het tijdperk waarin Michael Schumacher domineerde bij Ferrari.

Leclerc win Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc reed vrijwel onbedreigd naar de overwinning tijdens de Grand Prix van Australië. Slechts één keer, bij de herstart van de race na een safety car, kon Max Verstappen een poging doen om de leiding over te nemen, maar nadat de Nederlander uitviel was er geen enkele coureur die nog zicht had op de overwinning.

Met de winst in Melbourne loopt hij uit als WK-leider in de Formule 1. David Coulthard looft de sterke prestaties van de Ferrari-coureur. Bij Channel 4 vergelijkt hij het zelfs met een van de grootste Formule 1-legendes aller tijden. "Ik kreeg er rillingen van, eigenlijk. Een flashback naar toen Michael (Schumacher) zo enorm dominant was in de Ferrari!"

Coulthard onder de indruk van dominante Leclerc

Coulthard vindt dat niemand meer om het talent van Leclerc heen kan. "Al mijn angsten kwamen weer terug! We moeten erkennen dat hij een coureur van kwaliteit is en een geweldig persoon. Ferrari heeft enorm hard gewerkt en Mattia Binotto; wat is hij koelbloedig gebleven onder alle druk van de afgelopen twee jaren door het missen van performance."

De tegenvallende jaren lijken voorbij te zijn nu Ferrari leidt in zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap. "Het was zo dominant", looft Coulthard nogmaals, gekeken naar de zege van Leclerc. "Het was een indrukwekkende vertoning."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen