Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Coureurs reageren op harde ingreep Williams, teambaas verklaart keuze na 'onacceptabele' situatie

Williams heeft ervoor gekozen om de auto van Logan Sargeant aan Alexander Albon te geven, nadat laatstgenoemde zwaar crashte in de eerste vrije training. Sargeant doet dit weekend niet meer mee en dat valt hem zwaar.

Albon pitbox screens Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Dit is voor zover ik het me kan herinneren het moeilijkste moment uit mijn carrière", zo begint Sargeant in het persbericht van Williams. "Dit is niet makkelijk. Ik ben hier echter voor het team en zal op welke manier dan ook mijn steentje bijdragen om het teamresultaat te maximaliseren."

Albon heeft ondertussen te doen met Sargeant, maar wil en kan daar niet te lang bij stilstaan: "Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat geen enkele coureur zijn stoeltje op wil geven. Ik zou dit nooit zo willen. Logan is altijd op en top professioneel en bovendien een teamspeler geweest en dit zal hem zwaar vallen."

"Echter, ik kan hier niet te lang bij stilstaan, mijn taak is nu om het potentieel te maximaliseren en om goed samen te werken met het team om het zo goed mogelijk te doen."

Vowles kijkt kritisch in de spiegel

Teambaas James Vowles geeft in hetzelfde schrijven van het team aan dat het onacceptabel is wat Williams is overkomen: "Het is onacceptabel in de moderne F1-tijd dat je geen reservechassis achter de hand hebt, maar het is een indicatie van hoe ver we achter lagen gedurende de winter."

"Het toont aan dat er zaken rigoureus moeten veranderen om in de toekomst beter voor de dag te komen, maar nu maakte het dat we voor een zeer lastige keuze stonden. Het mag niet zo zijn dat Logan gestraft wordt voor een fout die hij niet gemaakt heeft. Maar elke race telt in een tijd waarin het middenveld dichterbij elkaar zit dan ooit."

"De call is gemaakt op basis van de beste scoringskans voor het team en we kunnen Logan niet voldoende bedanken voor zijn onbaatzuchtige instemming. Het toont zijn toewijding aan het team als echte teamspeler. Dit zal een lastig weekend worden voor Williams, maar dit zal niet nog eens voor gaan komen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China