Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Coureurs staan massaal in de rij voor tweede Haas-zitje, Bearman lijkt zekerheidje

Zowel in 2023 als tijdens het huidige F1-seizoen komt Haas in actie met het rijdersduo Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen. In 2025 is de kans echter vrij groot dat er twee andere coureurs bij het Amerikaanse F1-team rijden. Hulkenberg vertrekt namelijk naar Audi en Magnussen moet vrezen voor zijn positie.

Magnussen sprintrace Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas had het de afgelopen jaren zwaar in de Formule 1. Eerst werd er gegokt op de toekomst met Mick Schumacher en Nikita Mazepin, maar dat leverde niet de gewenste resultaten op. Vervolgens was het de beurt aan Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg, maar kreeg het team het in 2023 niet voor elkaar om een sterke bolide te bouwen. De bandenslijtage was de achilleshiel van Haas, dat Guenther Steiner ontsloeg als teambaas. Dit jaar gaat het onder leiding van Ayao Komatsu een stuk beter en plots is Haas een interessant team geworden voor veel coureurs.

Dat komt ook omdat het nog niet duidelijk is hoe het overgrote deel van de grid eruit gaat zien in 2025. In het middenveld en het achterveld zijn er namelijk nog veel zitjes te verdelen. Hulkenberg stapt over naar Stake F1/Audi, waardoor er bij Haas en Alpine nog vier stoeltjes beschikbaar zijn. In de werkelijkheid zijn het er maar drie. Normaal gesproken duurt het niet lang meer voordat Oliver Bearman officieel wordt aangekondigd als Haas-coureur voor 2025.

Het tweede stoeltje is door de betere prestaties van Haas in 2024 zeer interessant geworden. Met de huidige bolide en het vertrouwen dat Komatsu uitstraalt zijn er veel coureurs geïnteresseerd in het zitje naast Bearman. Onder andere Guanyu Zhou, Esteban Ocon en Valtteri Bottas worden veelvuldig als kandidaten genoemd. Dat zijn echter niet de enige coureurs die in gesprek willen blijven met Haas.

Favoriet?

Zo zijn ook coureurs als Jack Doohan, Zak O'Sullivan en Zane Maloney op zoek naar een F1-zitje. Ook gaat de manager van Logan Sargeant het gesprek aan met Haas, aangezien een zitje bij Williams in 2025 onmogelijk lijkt te zijn. De Amerikaanse achtergrond van Sargeant helpt hem wellicht bij Haas. In China werd echter ook duidelijk dat de Formule 1 als geheel nog een grote stap kan zetten in het land van Zhou. Het management van Zhou legt dus ook de kaarten op tafel bij Haas.

Waar Ocon en Bottas het spel voorlopig nog kunnen spelen, zeker omdat ze andere opties hebben, is Haas voor het andere rijtje coureurs waarschijnlijk de enige mogelijkheid. Het risico is alleen dat Haas normaal gesproken niet opnieuw voor twee rookies gaat kiezen. Zhou en Sargeant lijken dus de beste papieren in handen te hebben, met de eerstgenoemde coureur als favoriet, zo heeft RacingNews365 begrepen. Een overstap van Zhou is echter nog geen zekerheidje. Haas heeft nog geen definitieve keuze gemaakt.

Het is afwachten of Haas op korte termijn überhaupt gaat beslissen over het tweede zitje. Het Amerikaanse team heeft een fantastische positie op de rijdersmarkt en kan daarom rustig de tijd nemen. Eén ding ligt wel voor de hand: Magnussen raakt hoogstwaarschijnlijk zijn stoeltje kwijt.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"