Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

Crash Russell nekt Verstappen in kwalificatie GP VS, Norris pakt pole

Lando Norris heeft poleposition gegrepen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De McLaren-coureur troefde Max Verstappen af, mede door een late crash van George Russell.

Verstappen qualifying Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Kan Max Verstappen na zijn zege in de sprintrace ook poleposition pakken op het Circuit of the Americas? Dat was de grote vraag voorafgaand aan de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, die om middernacht Nederlandse tijd van start ging. Verstappen tankte vertrouwen met zijn sterke overwinning, maar was wel op zijn hoede voor de snelle Ferrari's.

Eerst ging het uiteraard om Q1 overleven. Verstappen wachtte een tijdje in de pitstraat en zag dat Lando Norris de snelste tijd op de klokken zette. De Brit was 75 duizendsten sneller dan Carlos Sainz, totdat Verstappen even zijn spierballen liet zien. De Nederlander noteerde een beresterke eerste sector en nam de eerste plaats over. 

De baan werd gedurende de sessie echter beter en beter, bleek uit het feit dat nota bene Pierre Gasly Verstappen tijdelijk afloste. Het maakte dat iedereen nog wel een ronde moest noteren. Dat gold zeker voor de Ferrari's, Mercedessen en Oscar Piastri, die aardig in de gevarenzone stonden. Maar waar vrijwel alle toppers doorgingen, gold dat niet voor Lewis Hamilton. De Brit maakte een fout en eindigde op de negentiende plaats. Ook voor Alex Albon, Franco Colapinto, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou zat de kwalificatie erop, terwijl Verstappen nog naar P1 sprong.

Uitslag Kwalificatie - Verenigde Staten

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Q2 en Q3

In Q2 ging Verstappen vrolijk verder met zijn dadendrang. De 27-jarige Nederlander was opnieuw razendsnel op gebruikte softs, waarna Norris zich ineens aan het front meldde. De McLaren-coureur was twee tienden sneller dan Verstappen, maar deed dat wel op nieuwe banden. Tegelijkertijd moest Charles Leclerc vrezen door een foutje. De Monegask stond op P14 en moest opnieuw aanzetten.

Leclerc zou Q3 uiteindelijk wel bereiken, met Verstappen die Norris en Carlos Sainz weer op een flinke achterstand zette. Voor Yuki Tsunoda, Nico Hulkenberg, Esteban Ocon, Lance Stroll en Liam Lawson was het afgelopen.

Daarna barstte de strijd om poleposition los, met Verstappen als grote favoriet. Het was echter Norris die bovenaan stond na de eerste runs en drie honderdsten sneller was dan Verstappen. Sainz en Leclerc bezetten de derde en vierde plaats, maar de achterstand van de Ferrari's was met drie tienden groot.

Alles hing af van de tweede en laatste run, maar zover kwam het niet. Verstappen was twee tienden sneller dan Norris in de eerste sector, maar zag ineens zijn kans op poleposition vervliegen. Russell vloog er namelijk af in de derde sector en zorgde zo voor een rode vlag. Norris mag dus vanaf de eerste plaats aan de Grand Prix van de Verenigde Staten beginnen.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Verstappen zeer optimistisch ondanks mislopen pole: "Daar verloor ik veel tijd"