Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2021

Crashende Verstappen snelste in tweede training GP België

Max Verstappen was nipt de snelste in de tweede oefensessie in België. De top drie zat zeer dicht op elkaar, met de Nederlander als snelste van het drietal. De training eindigde wel in mineur voor Verstappen, die in de slotminuten crashte.

Verstappen Belgium Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De tweede oefensessie begon met een tweetal coureurs, Lando Norris en Valtteri Bottas, die even op intermediate banden de baan op gingen. Al snel hadden zij door dat het eigenlijk helemaal niet meer nat was, ondanks wat buien voorafgaand aan de training, en dus keerden ze weer terug naar de pitstraat voor droogweerbanden.

De toppers kwamen na een kwartier naar buiten op de medium banden, waarop de beide Mercedes-coureurs in eerste instantie ruim een halve seconde sneller waren dan Max Verstappen in zijn Red Bull. Valtteri Bottas was net als vanochtend sneller dan Hamilton, al scheelde het slecht enkele honderdsten van een seconde.

Verstappen werd door zijn team echter verteld dat Bottas een 'alternatieve' motorstand gebruikte. De Nederlander verloor in die ronde dan ook zo'n zeven tienden van een seconde in de eerste sector op de Mercedes-coureurs, wat wel aantoont dat het verschil op motorisch vlak werd gemaakt. Toen Verstappen echter nog eens aanzette, wist hij het verschil te verkleinen tot nog geen tiende van een seconde.

Niet veel later ging Mercedes meteen verder, maar dan met de zachte banden. Hamilton wist in zijn eerste run echter niet sneller te zijn dan op zijn run met medium banden. Voor Bottas gold hetzelfde, terwijl Verstappen zich wel wist te verbeteren. Hij dook 0,04 seconde onder de tijd van Bottas en was daarmee tot aan dat moment de snelste man van de dag. Sergio Perez stelde teleur met de tiende plek en een gat van 0,9 seconde naar Verstappen.

Uitslag Tweede vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Nadat de snelle ronden achter de rug waren doken de eerste mannen de baan op voor een lange run, maar voor Charles Leclerc kwam deze al snel tot een einde toen hij de controle over zijn Ferrari verloor. Hij crashte, tikte de muur aan en kwam met nog zeventien minuten op de klok tot stilstand in de muur. De rode vlag werd gezwaaid en de tijd tikte verder.

Na een oponthoud van ruim vijf minuten mochten de coureurs nog tien minuten de baan op. Een ronde of vijf dus om nog een lange run te doen. Alle coureurs vlogen de baan op voor de laatste minuten van de vrijdag, waarin we de longruntijden van de toppers enkele ronden lang met elkaar konden vergelijken.

Zowel Verstappen als Hamilton en Bottas reden op medium banden tijdens de lange run. De eerste rondes van de toppers waren qua rondetijd vergelijkbaar, maar toen ging het mis voor Verstappen, die crashte in de slotminuten toen hij plots de achterkant van zijn wagen verloor. Zo kwam de training tot een zuur einde voor de Nederlander.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021 2x

Wie wint de GP van België 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Playseat Evolution Alcantara!

Speel mee

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"