Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Verstappen met afstand het snelste tijdens natte derde training GP België

Max Verstappen was met afstand de snelste man tijdens de derde en laatste vrije training op Spa-Francorchamps. Op een natte baan was de Red Bull-coureur een seconde sneller dan zijn rivalen.

Verstappen Spa rain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De lang voorspelde regen was er tijdens de derde training op Spa-Francorchamps. Voor de coureurs betekende het een kletsnatte sessie, waarin de coureurs veelal op de intermediate band op het asfalt verschenen.

Titelfavorieten Max Verstappen en Lewis Hamilton lieten even op zich wachten, maar daarna was het Hamilton die naar de eerste tijd snelde. Verstappen antwoordde echter direct. Op zijn groene intermediates wist hij meermaals de snelste rondetijd aan te scherpen.

Uitslag Derde vrije training - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen klokte uiteindelijk een 1.56,924 en was daarmee bijna een volle seconde sneller dan teamgenoot Sergio Perez. Hamilton legde beslag op de derde plaats en gaf ruim een seconde toe. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de Brit in de pits stond op het moment dat Verstappen zijn snelste rondetijden klokte.

Achter de top drie was het Lando Norris die beslag legde op de vierde plaats voor Lance Stroll. Valtteri Bottas, geen erkend regenrijder, had het ook ditmaal moeilijk. Gedurende de sessie ging het harder regenen, maar in de slotfase verbeterden de condities waardoor diverse coureurs hun rondetijd wisten te verbeteren.

Spins en uitstapjes waren er volop tijdens de sessie, ondermeer voor Hamilton, Sebastian Vettel en Pierre Gasly. Allen konden zonder schade hun weg vervolgen.

Zaterdagmiddag gaat om 15:00 uur de kwalificatie van start die zeer waarschijnlijk ook onder natte omstandigheden verreden wordt.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021 2x

Wie wint de GP van België 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Playseat Evolution Alcantara!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"