Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Dakar Rally 2022

Dakar-favoriet ontsnapt aan straf na bijzondere overtreding

Sebastian Loeb krijgt geen straf van de FIA voor het verliezen van een reservewiel in de maandagetappe van de Dakar Rally. Andere coureurs werden hier eerder wel voor gestraft en de Fransman komt hiermee dus goed weg.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sebastian Loeb kende een prima achtste etappe in de Dakar Rally. De Fransman is nog steeds een van de titelkandidaten en wist zijn achterstand op leider Nasser Al-Attiyah terug te dringen naar iets meer dan een halfuur. Toch leek het er even op alsof Loeb nog een straf aan zijn broek kreeg.

De Fransman verloor een reservewiel tijdens de etappe op maandag en dat is iets wat volgens de Dakar-regels niet toegestaan. In de reglementen van het wereldkampioenschap staat dat 'elk wiel in de volgende zone terecht moet komen' en in geen geval 'wielen/banden mogen worden achtergelaten'.

Landgenoot Antoine Delaporte kreeg eerder deze Dakar nog een straf van vijf minuten voor het achterlaten van een wiel, maar de stewards hebben er niet voor gekozen om aan Loeb dezelfde straf uit te delen. De door Red Bull gesponsorde coureur kreeg in plaats daarvan een boete van €10.000.

Wiel viel uit de auto

Niet alleen Loeb verloor een wiel, teamgenoot Orlando Terranova in een zusterauto kwam ook over de finish met een wiel te weinig. Volgens de FIA lieten de beide coureurs de wielen echter niet expres achter en zou op beeldmateriaal duidelijk te zien zijn dat het om een ongelukje gaat.

"Het lijkt erop dat het niet de fout van de bemanning was, maar dat de voertuigen te zwakke bevestigingsriemen hadden", is te lezen in een verklaring. "De stewards constateren dat de coureurs geen invloed hadden op het verlies van de reservebanden en daarom zullen er geen verdere maatregelen tegen de rijders worden genomen".

Verstappen gaat exclusieve samenwerking aan met Viaplay

Max en Jos Verstappen hebben een exclusieve deal met Viaplay, de streamingdienst die de Formule 1-uitzendingen vanaf 2022 gaat verzorgen in Nederland. De fans worden getrakteerd op exclusieve content en een uniek kijkje in het leven van de regerend wereldkampioen.

7 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche