Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De favoriete Formule 1 Grand Prix van Michael Bleekemolen

Afgelopen zondag werd in China de duizendste Formule 1-race verreden. Tijd voor de prominenten uit het wereldje om terug te blikken op hun favoriete Grand Prix. In deze editie: voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen.

Michael Bleekemolen is één de Nederlanders die de kans kreeg om in de Formule 1 uit te komen, in de jaren '70. Toch kiest hij niet één van de vijf Grands Prix waar hij zelfs als deelnemer op de startlijst stond, net zo min als dat hij kiest voor de race 'die toch iedereen al kiest'. "Iedereen zal natuurlijk spreken over die waanzinnige regenrace van Ayrton Senna in 1993 op Donington Park, maar dat is inmiddels zo'n afgezaagd iets. Ik opteer graag voor die race op Monza, waarin vier coureurs tegelijkertijd over streep kwamen. Dat was zo vreselijk mooi, ik heb laatst weer die opnames gezien en blijf die beelden eens in de zoveel tijd opzoeken", aldus Bleekemolen. Tekst gaat verder onder foto.

De autosport-veteraan die vorig jaar zelf de duizend autoraces als deelnemer aantikte doelt op de Grand Prix van Italië in 1971, het jaar waarin Peter Gethin, Ronnie Peterson, Francois Cevert en Mike Hailwood binnen twee tienden van een seconde over de streep raasden. "Blijkbaar had de Formule 1 de formule voor de sport toen wél op orde en was er nog écht sprake van competitie", vervolgt de Nederlander. "Tegenwoordig wordt er voortdurend teveel veranderd en daarin schuilt een zeker risico." "Het maakt dat we gevechten zien op de testbanken van de teams in plaats van op het circuit. Wat dat betreft zijn de Formule 2 en al die opleidingsklassen een stuk boeiender, maar ik begrijp dat we vanwege de belangen van de grote autofabrikanten niet die kant op kunnen gaan."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'