Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

De prestatie van Verstappen waar Red Bull ondanks zijn verlies hoop uit put

Afgelopen raceweekend presteerde Max Verstappen weer solide, maar moest hij zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Toch zag Christian Horner iets waar hij met het oog op de laatste twee races hoop uit putte.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images
Max Verstappen leek al kansloos voor de zege na afloop van de kwalificatie in Qatar. Hij werd namelijk met een aanzienlijk verschil afgetroefd door Lewis Hamilton en kreeg tot overmaat van ramp nog een gridstraf van vijf plaatsen aan de broek.

In de race werkte hij zich snel op en reed hij binnen een mum van tijd achter de Brit op plek twee. De geplande tactiek werd door Red Bull al snel overboord gegooid toen de snelheid van Mercedes en Hamilton duidelijk werd.

"We begonnen aan de race met het idee van een eenstopper", legt teambaas Christian Horner namelijk uit aan onder meer RacingNews365. "Maar al snel zagen we dat Hamilton snel was, dus pushten wij ook harder. In de eerste stint had Lewis een pacevoordeel, maar in de tweede stint wisten we hem bij te houden."

Het lichtpuntje in de race van Verstappen

Toch wist Verstappen een punt extra mee te smokkelen uit Qatar. Dat deed hij door een extra pitstop te maken. Toch had hij voor die pitstop al de snelste ronde in handen.

Die 'paarse' rondetijd wisselde constant tussen de twee kemphanen. Wel twintig keer tijdens de race in Qatar, maar in de slotfase was het Verstappen die drie keer op rij zijn tijd verbeterde.

Het zorgt bij Red Bull voor positieve hoop in aanloop naar de laatste races van het seizoen. "Zelfs voordat Max een extra pitstop maakte voor de zachte band had hij de snelste ronde al in handen. Dat was erg bemoedigend, heel erg bemoedigend", klinkt de teambaas goedgemutst.

Bovendien was het verschil tussen Hamilton en Verstappen niet heel groot. Slechts een bocht was het waar de Mercedes-bolide beter was in Qatar. "Er was maar een bocht waarin Hamilton het verschil maakte. Dat was bocht zes, waar Mercedes van vrijdag tot en met zondag twee tienden van een seconde op ons won. We moeten dus begrijpen waar we ons moeten gaan verbeteren", aldus de teambaas.

			© F1
	© F1

Hamilton zonder flexibele achtervleugel?

Volgens Horner zal Hamilton bovendien niet meer gebruik maken van de achtervleugel waarmee hij en zijn team in Brazilië nog zo veel terreinwinst boekte. Nu de FIA nieuwe tests heeft ingevoerd, lijkt Mercedes de achtervleugel niet meer in te zetten.

"Ik ben blij dat er nu op wordt gecontroleerd door de FIA", oordeelt Horner. "Ik ben er van overtuigd dat de tests die nu zijn geïntroduceerd ervoor zorgen dat Mercedes niet meer om de regels heen kan bewegen."

"We hebben in ieder geval gezien dat Mercedes de vorige races een abnormale snelheid had op de rechte stukken. Het is aanmoedigend om te zien dat we de eerste keer sinds Silverstone de topsnelheid van Mercedes kunnen aantikken", aldus de Red Bull-voorman.

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen