Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

De Red Bull-talenten die klaar staan om Verstappen op te volgen

Max Verstappen heeft nog een contract bij Red Bull tot en met 2028 en misschien gaat hij langer door, maar de Nederlander zal natuurlijk niet voor eeuwig in de F1 blijven rijden. De Oostenrijkse renstal heeft genoeg jonge talenten die zijn plek maar al te graag willen overnemen.

Hadjar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Via het Red Bull Junior Team bereikten vele jonge talenten de Formule 1. Er zijn dan ook vier stoeltjes te verdelen onder de junioren, al kiest het energiedrankjesmerk de laatste tijd ook vaak voor outsiders als Nyck de Vries. Feit blijft wel dat vele coureurs hun F1-carrière (deels) te danken hebben aan Red Bull.

Naast Max Verstappen vonden onder meer Carlos Sainz, Alexander Albon, Yuki Tsunoda en Pierre Gasly hun weg naar de F1-grid. Hier stopt het niet: Het Red Bull Junior Team barst van de jonge talenten. Maar liefst zes coureurs rijden op dit moment in de Formule 2 en nog eens zes in andere/lagere raceklassen. Het totaal staat nu op twaalf rijders in 2023.

Red Bull Formule 2-coureurs

Onlangs bombardeerde Red Bull de Formule 2-markt met promotie voor meerdere coureurs. 6 van de 24 coureurs zijn onderdeel van het RB Junior Team. Carlin bestaat volledig uit Red Bull-junioren: Enzo Fittipaldi en Zane Maloney rijden voor het sterke team in de F2.

Hitech heeft eveneens een volledige Red Bull line-up met Isack Hadjar en Jack Crawford. Het Nederlandse MP Motorsport heeft Dennis Hauger onder zijn hoede en ook bij DAMS zien we een junior van Red Bull, Ayumu Iwasa.

F3 en andere klassen

Ook buiten de Formule 2 zijn er meer dan genoeg talenten voor de nieuwe generatie Formule 1-coureurs. Voormalig F2-coureur Liam Lawson is naar Japan gestuurd om in de Super Formula te gaan rijden, een pad dat Pierre Gasly ook ooit bewandeld heeft.

In de Formule 3 zit het op dit moment niet zo vol als in de F2: daar vertegenwoordigt Sebastian Montoya (inderdaad, de zoon van) Red Bull. In de lagere klassen hebben nog een aantal coureurs de steun gekregen van het juniorenteam: Souta Arao in de GB3, Arvid Lindblad en Enzo Deligny in de Formule 4 en Enzo Tarnvanichkul in het karten.

Bekijk hieronder de volledige line-up van het Red Bull Junior Team.

Red Bull Junior Team 2023

Naam Raceklasse Team
Enzo Fittipaldi F2 Carlin
Zane Maloney F2 Carlin
Isack Hadjar F2 Hitech
Jack Crawford F2 Hitech
Dennis Hauger F2 MP Motorsport
Ayumu Iwasa F2 DAMS
Liam Lawson Super Formula Mugen
Sebastian Montoya F3 Hitech
Souta Arao GB3 Hitech
Arvid Lindblad F4 VAE / Italië Hitech, Prema
Enzo Deligny F4 Spanje Campos
Enzo Tarnvanichkul Karten Prema

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez