Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

De twee beste Red Bull-coureurs ooit volgens talentenbegeleider Tost

In aanloop naar zijn pensioen durft Franz Tost wel een boekje open te doen over wie de beste coureurs zijn die hij onder zijn hoede heeft gehad. Het antwoord zal waarschijnlijk niet verbazen..

Franz Tost
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Franz Tost werd in 2005 teambaas van AlphaTauri, toen destijds Torro Rosso genaamd. Dit gebeurde toen Red Bull besloot Minardi over te kopen en om te dopen tot Torro Rosso, een zusterteam. Gedurende deze tijd zag Franz Tost Red Bull Acedemy-coureurs komen en gaan. Denk aan Sebastian Vettel, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda.

Toen Tost gevraagd werd wie hij denkt dat de snelste coureur is, gaf hij vattend antwoord: "Dat is makkelijk. Ik zou nu Max Verstappen en Sebastian Vettel zeggen. Zij waren de snelste. Maar dat is ook logisch, want anders hadden ze geen kampioenschappen gewonnen. Natuurlijk waren er ook andere coureurs, maar misschien waren zij er op het verkeerde moment of zaten ze in het verkeerde team. Maar deze twee zijn het beste, natuurlijk."

Een historische carrière

18 jaar lang heeft de Oostenrijker met deze coureurs mogen werken. Hij is één van de langstzittende teambazen ooit. "Toen Dietrich Mateschitz besloot om het Minardi-team te kopen, was het belangrijkste doel om jonge talentvolle coureurs op te leiden. En dat is precies wat AlphaTauri gedaan heeft."

"Als ik terugkijk, zie ik ook heel veel andere coureurs die heel snel waren. Denk aan Carlos, Pierre, Daniel en nu Yuki. Er is ook een aantal coureurs die zich na verloop van tijd veel wisten te verbeteren. Zij hebben zichzelf kunnen ontwikkelen en dat is goed om te zien", aldus de Oostenrijker.

Ook interessant:

Mercedes hoopt op wonderwapen in strijd met Verstappen

Deze week in de RN365 F1-podcast speciale aandacht voor de GP in Imola, de kansen van Verstappen aldaar en de grote aanstaande update voor de Mercedes-bolide. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk praten je bij. Beluister 'm hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull