Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

De Vries komt dit Formule 1-seizoen twee maal in actie voor Mercedes

Afgelopen weekend maakte Nyck de Vries zijn officiële Formule 1-debuut. Daar blijft het niet bij, want de Nederlander mag dit jaar ook twee maal in actie komen voor Mercedes tijdens de vrije trainingen.

De Vries Williams
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nyck de Vries reed in het verleden al meters voor Mercedes tijdens de Young Driver testdagen in Abu Dhabi, maar mag dit seizoen ook zijn opwachting maken in een officiële trainingssessie voor de kampioenen. Sterker nog, hij mag twee keer een eerste vrije training voor zijn rekening nemen. Vanaf dit jaar moet elk team namelijk verplicht twee vrije trainingen af laten werken door een 'rookie driver'.

Afgelopen weekend mocht de man uit Sneek al in actie komen voor Williams en hij maakte meteen een goede indruk. De voormalig Formule 2-kampioen was sneller dan zijn gelegenheidsteamgenoot Nicholas Latifi en het team was tevreden met zijn werk.

Wanneer rijdt De Vries voor Mercedes?

De Vries, de regerend Formule E-wereldkampioen van Mercedes, mag later dit seizoen dus eveneens twee keer in actie komen voor Mercedes, zo bevestigt het Formule 1-team op navraag van RacingNews365.

Het team ziet in De Vries een betrouwbare coureur die voor een goede basis kan zorgen tijdens een eerste vrije training. Hij zal dit jaar een maal het stoeltje van Lewis Hamilton én een maal het stoeltje van George Russell over gaan nemen.

De Britse kampioensformatie is intern nog in gesprek over de locaties waar Nyck zijn officiële F1-meters voor Mercedes mag gaan rijden. De kans is aanwezig dat het gebeurt op een circuit waarmee hij en zijn team al goed bekend zijn.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

21 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels