Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries komt dit Formule 1-seizoen twee maal in actie voor Mercedes

Afgelopen weekend maakte Nyck de Vries zijn officiële Formule 1-debuut. Daar blijft het niet bij, want de Nederlander mag dit jaar ook twee maal in actie komen voor Mercedes tijdens de vrije trainingen.

Nyck de Vries reed in het verleden al meters voor Mercedes tijdens de Young Driver testdagen in Abu Dhabi, maar mag dit seizoen ook zijn opwachting maken in een officiële trainingssessie voor de kampioenen. Sterker nog, hij mag twee keer een eerste vrije training voor zijn rekening nemen. Vanaf dit jaar moet elk team namelijk verplicht twee vrije trainingen af laten werken door een 'rookie driver'. Afgelopen weekend mocht de man uit Sneek al in actie komen voor Williams en hij maakte meteen een goede indruk. De voormalig Formule 2-kampioen was sneller dan zijn gelegenheidsteamgenoot Nicholas Latifi en het team was tevreden met zijn werk.

Wanneer rijdt De Vries voor Mercedes?

De Vries, de regerend Formule E-wereldkampioen van Mercedes, mag later dit seizoen dus eveneens twee keer in actie komen voor Mercedes, zo bevestigt het Formule 1-team op navraag van RacingNews365 . Het team ziet in De Vries een betrouwbare coureur die voor een goede basis kan zorgen tijdens een eerste vrije training. Hij zal dit jaar een maal het stoeltje van Lewis Hamilton én een maal het stoeltje van George Russell over gaan nemen. De Britse kampioensformatie is intern nog in gesprek over de locaties waar Nyck zijn officiële F1-meters voor Mercedes mag gaan rijden. De kans is aanwezig dat het gebeurt op een circuit waarmee hij en zijn team al goed bekend zijn.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'