Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

De Vries kwalificeert sterk in Marokko, Frijns slechts veertiende

Nyck de Vries heeft zich in Marokko van voren op de grid genesteld in aanloop naar de Formule E-race, die zaterdagmiddag wordt verreden.

De vries marokko formule e 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes Benz EQ

Nyck de Vries heeft een prima kwalificatie op de racemat gelegd in aanloop naar de Formule E-race in Marrakesh, Marokko. De Nederlander schaarde zich in het eerste deel van de kwalificatie knap bij de eerste zes en schopte het tot de Super Pole-sessie, waar hij in het gevecht om de poleposition de degens kruiste met Maximilian Guenter, Andre Lotterer, Eduardo Mortara, Antonio Felix da Costa en Sebastien Buemi.

De Mercedes-coureur klokte een gemiddelde tijd van 1.17,590, die uiteindelijk goed genoeg was voor de vierde startpositie. Robin Frijns stelde enigszins teleur en sloot de kwalificatie af als veertiende, Stoffel Vandoorne, teamgenoot van De Vries, viel met de achttiende kwalificatietijd eveneens tegen. De poleposition was voor Da Costa.

De E-prix van Marokko staat zaterdagmiddag om 15:00 uur op de planning. De Vries gaat op zoek naar zijn eerste overwinning in de elektrische raceklasse.

Update: Na een straf vanwege te veel energieverbruik werd Robin Frijns teruggezet van de veertiende naar tweeëntwintigste plek op de startgrid.

Uitslag kwalificatie E-prix Marokko

Nr. Coureur Team
1. Da Costa DS Techeetah
2. Guenther BMW
3. Lotterer Porsche
4. De Vries Mercedes-Benz EQ
5. Mortara Rokit Venturi
6. Buemi Nissan
11. Vergne DS Techeetah
18. Vandoorne Mercedes-Benz EQ
*22. Frijns Envision Virgin

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training