Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

De Vries schittert met tweede plek en pakt leiding in het Formule E-kampioenschap

Nyck de Vries heeft wederom een ijzersterke race op de mat gelegd in Londen. Hij werd net als op zaterdag tweede en doet hele goede zaken in het kampioenschap. Alleen Robin Frijns wist in zijn buurt te blijven, terwijl alle andere concurrenten tegenvielen.

Formula E London Sunday 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula E

De tweede E-Prix van het raceweekend in Londen begon relatief rustig. Stoffel Vandoorne vertrok vanaf poleposition, gevolgd door Oliver Rowland, Alexander Lynn en Nyck de Vries op plek vier. Robin Frijns vertrok vanaf de achtste stek. De top tien bleef onveranderd na de eerste ronde, maar het bleek stilte voor de storm te zijn.

Na enkele minuten begon Nyck de Vries aan zijn opmars. Zonder Attack Mode verschalkte hij Lynn met een mooie uitremactie in de hairpin. Nadat de top drie haar eerste Attack Mode had gepakt, kwam de Safety Car echter naar buiten vanwege een bijzonder incident tussen Sebastien Buemi en Rene Rast.

Een tegenvaller voor Vandoorne, Rowland en De Vries, die hun Attack Mode grotendeels in het water zagen vallen. De Vries had echter een minuut meer aan Attack Mode dan nummer twee Rowland en wist hem op die manier in te halen, waardoor Mercedes op weg leek te gaan naar een 1-2.

Met nog 28 minuten op de klok ging het echter fout voor nummer twee in het klassement Antonio Felix da Costa, die als 22ste was gestart en dus veel risico nam. Hij eindigde in de muur nadat hij door Porsche-coureur Andre Lotterer werd gesandwicht. waardoor de safety car op de baan kwam. Wederom werden Vandoorne en De Vries, die net hun tweede Attack Mode hadden geactiveerd, daardoor gehinderd.

Tijdens de safety car gebeurde er echter iets bizars. Lucas di Grassi, rijdend in zesde positie, besloot de pitstraat binnen te rijden achter de tergend langzaam rijdende safety car. Hij reed zonder een pitstop te maken door de pitstraat heen en kwam pardoes als leider weer terug de baan op.

Check hieronder de beelden. Artikel gaat daaronder verder.

Nadat de safety car was verdwenen, verdween ook Stoffel Vandoorne vooraan het veld, want hij werd door Rowland van de baan getorpedeerd. De Vries kwam vervolgens aan de leiding, maar de twee mannen achter hem hadden nog zes minuten Attack Mode, tegenover nul voor de Nederlander. Hij werd dan ook verschalkt door Di Grassi en Lynn waardoor hij terugviel naar P3.

Met nog tien minuten te gaan had Robin Frijns zich in alle commotie buiten beeld knap opgewerkt naar de vijfde plaats, maar de top drie was wel aan de horizon verdwenen. Di Grassi kreeg een straf vanwege zijn bizarre drive-through, waarna de strijd om de overwinning tussen Lynn en De Vries ging leek te gaan.

Di Grassi weigerde zijn penalty in te lossen, kreeg een zwarte vlag te zien en werd gediskwalificeerd. De Vries wist niet voorbij Lynn te komen en dus werd hij tweede. Een bizarre race, maar de Nederlander doet wel uitstekende zaken in het klassement. Frijns eveneens met zijn vierde plaats. De Vries leidt met 95 punten, Frijns heeft er 89 en bezet plaats twee.

Uitslag E-Prix Londen Race 2

Positie Coureur Team
1. Lynn Mahindra
2. De Vries Mercedes
3. Evans Jaguar
4. Frijns Envision Virgin
5. Wehrlein Porsche
6. Gunther BMW Andretti
7. Cassidy Envision Virgin
8. Sette Camara Dragon / Penske
9. Dennis BMW Andretti
10. Eriksson Dragon / Penske

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"