Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries trots: "Ik heb deze kans met beide handen gepakt"

Nyck de Vries is trots dat hij zo'n prestatie heeft neergezet in zijn F1-debuut en geniet volop van het moment.

De Vries Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We kunnen wel stellen dat we tijdens de Grand Prix van Italië, naast Max Verstappen nog een Nederlandse trots hadden. Nyck de Vries pakte in zijn F1-debuut direct punten bij het team van Williams. Hij kwam als negende over de finishlijn en werd daardoor uitgeroepen tot Driver of the Day.

De Vries zelf kijkt, net als het team, trots terug op de prestatie die hij heeft neergezet. "Ik was lichtjes verbaasd over onze pace in het begin van de race en we konden redelijk makkelijk volgen", is de Nederlander te horen in de microfoon van onder andere RacingNews365.

"Natuurlijk hebben we een beetje geluk gehad met gridpenalties en uitvallers, maar we mogen trots zijn op wat we uiteindelijk hebben gepresteerd. Met nog 15 ronden te gaan, toen we achtste à negende lagen, toen dacht ik van misschien pak ik wel punten. Maar toen die gedachte in me op kwam zei ik tegen mezelf 'focus, focus'", vertelt De Vries met een lach.

Een klein gelukje voor De Vries was dat de race niet meer werd herstart, aangezien hij dan zijn positie waarschijnlijk zou hebben moeten verdedigen. Gevraagd werd of De Vries daar blij mee was. "Dat zal ik niet ontkennen", grinnikt De Vries.

Gaan we De Vries ook in Singapore zien?

De Vries verving Alex Albon doordat hij een blindedarmontsteking heeft en de vraag is of de Brit fit genoeg is om over drie weken in Singapore te racen waardoor de kans er in zit dat De Vries opnieuw achter het stuur van de Williams moet kruipen, maar de Nederlander wil zich daar nu niet op focussen.

"Ik moet dan nog wel wat meer naar de gym, want Singapore is andere koek. Maar ik denk daar niet aan, ik wil nu vooral van dit moment genieten en ik hoop dat Alex zo snel mogelijk herstelt. Ik heb gelukkig deze kans gekregen en die heb ik met beide handen gepakt."

"Ik heb niet geslapen"

Op zaterdag werd De Vries halsoverkop opgeroepen om voor Williams te rijden. Het was op zijn zachtst gezegd hectisch aangezien hij in VT3 slecht een half uur de tijd had om de Williams eigen te maken.

Zijn eerste Grand Prix was voor de 27-jarige coureur een erg spannend moment, zo spannend zelfs dat een goede nachtrust er niet in zat. "Ik heb niet geslapen vannacht, ik was echt heel erg zenuwachtig. Maar toen de race dichterbij kwam kreeg ik gewoon energie en veranderden de zenuwen gewoon in positieve spanning en motivatie om mijn best te doen."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"