Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Diskwalificatie nekt Verschoor: F2-sprintzege afgepakt

Hij won de F2-race, maar is nu gediskwalificeerd. De vierde F2-zege uit de carrière van Richard Verschoor is in rook opgegaan.

Verschoor Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij kende een geweldige sprintrace, die hij vanaf P2 vertrok. Richard Verschoor snelde in Saoedi-Arabië polesitter Paul Aron voorbij en reed onbedreigd naar de zege. Die is nu echter weer van hem afgepakt.

Een uur of vier na de race wordt namelijk duidelijk dat er op zijn Trident-bolide een verkeerde throttle map was geïnstalleerd in aanloop naar de sprintrace. Een die niet overeenkwam met de technische reglementen. Beide coureurs werden daarom gediskwalificeerd. Verschoor verliest P1, teamgenoot Stanek P10.

De overwinning gaat daarom naar Red Bull-junior Dennis Hauger, uitkomend voor MP Motorsport. Morgen wacht een tweede kans voor Verschoor tijdens de hoofdrace. Hij vertrekt vanaf P9.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami