Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Dit is hoe Aston Martin Alonso wil overtuigen te blijven

Net als bij veel coureurs op de grid loopt het contract van Aston Martin-coureur Fernando Alonso na dit seizoen af. Het team hoopt dat de Spanjaard ook in 2025 bij Aston Martin rijdt.

Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Of we tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso (42) ook volgend seizoen in de Formule 1 zien, ligt op de eerste plaats aan hem zelf. "Ten eerste moet ik beslissen of ik wil blijven racen. Dat is het eerste wat ik de komende races moet bekijken. Ik voel me nu geweldig, maar ik weet dat de F1-kalender veeleisend is", gaf de Spanjaard onlangs aan bij onder meer RacingNews365.

Is het antwoord van de Spanjaard positief, dan is de vraag bij welk team we hem in 2025 gaan zien. Het contract van Alonso loopt na dit seizoen af. Zijn naam valt regelmatig bij andere teams (zoals Mercedes en Red Bull), maar als het aan Aston Martin-teambaas Mike Krack ligt, doet hij er alles aan om Alonso bij het team te laten blijven. Met Aston Martin schoot hij in 2023 uit de startblokken met liefst zes podiumplaatsen voor de zomerbreak.

Alonso was de grootste uitdager van Red Bull, maar zakte met Aston Martin in de tweede seizoenshelft wat weg. Hij werd uiteindelijk vierde in het wereldkampioenschap. In de eerste twee races van het seizoen lijkt Aston Martin wat prijs te hebben moeten geven op Ferrari en natuurlijk Red Bull. Wel kan het team de strijd aangaan met Mercedes en McLaren. In Saoedi-Arabië reed Alonso naar P5.

Krack hoopt dat het team stappen kan blijven zetten, om zo ook een langer verblijf voor Alonso bij Aston Martin aantrekkelijker te maken. "Ik heb er vertrouwen in dat we dit seizoen goede vooruitgang kunnen boeken. We hebben een goed ontwikkelingsplan voor de wagen en hebben al stappen gezet. Als we dat kunnen blijven doen, is dat een goed argument om Fernando te overtuigen dat hij bij ons moet blijven", zegt Krack.

Toch moet Alonso zelf eerst een knoop doorhakken, benadrukt de Luxemburger. "Hij heeft zelf al meerdere keren aangegeven dat hij eerst zeker moet zijn over zijn toekomst, wat hij wil doen, want hij is niet een coureur die alleen maar meedoet in F1. Als hij meerijdt, dan wil hij vooraan strijden. Hij weet heel goed wat voor investering dat vergt, dus eerst zal hij moeten beslissen of hij door wil gaan. Als dat het geval is, dan gaan wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij bij ons blijft."

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"