Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Dit staat de Formule 1-fans deze heerlijke maand allemaal te wachten

Begint het al te kriebelen? Bij ons wel. Het is inmiddels maart, wat betekent dat het Formule 1-seizoen al heel snel vol op gang zal komen.

Verstappen 2021 helm RB15
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De afgelopen jaren hadden we begin maart vaak de testdagen al achter de rug, maar in de huidige periode is alles natuurlijk wat anders. De Grand Prix van Australië stond oorspronkelijk gepland voor het weekend van 19 tot en met 21 maart, maar vanwege het coronavirus is het traditionele openingsweekend verplaatst naar november.

De testdagen werden daaropvolgend ook naar een later tijdstip verschoven. Deze zullen van 12 tot en met 14 maart, over een kleine twee weken dus, plaatsvinden in Bahrein. Op datzelfde circuit wordt twee weken later de seizoensopener verreden. Maar tot die tijd zijn er nog veel meer dingen om als Formule 1-fan naar uit te kijken.

Deze week staat namelijk vol gepland met launches van nieuwe wagens. We hebben er al vier achter de rug, dus er komen er nog zes aan. Vijf daarvan zijn de komende dagen. Mercedes is op dinsdag 2 maart aan de beurt. De W12 van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wordt getoond aan de wereld en mag samen met de launch van Red Bull toch wel als het hoogtepunt van het voorseizoen worden gezien.

Alpine presenteert haar nieuwe look en wagen eveneens op dinsdag, met Fernando Alonso als grote afwezige. De Spanjaard herstelt nog steeds van zijn fietsongeluk, maar is wel weer vol aan het trainen voor de start van het seizoen.

Op woensdag is het de beurt aan het gloednieuwe Aston Martin-team. Althans, vooral de naam en de look zal nieuw zijn, net als de aanwezigheid van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Het team hintte de afgelopen maanden al meermaals naar een groene livery, maar afgelopen week hintte de Britse autofabrikant naar 'roze accenten' nadat het contract met sponsor BWT werd verlengd.

Vanaf donderdag is het de beurt aan de achterhoede teams. Haas trapt het bal af, maar laat alleen haar livery zien. De wagen van de Amerikaanse renstal zien we pas in Bahrein voor het eerst. Naar verluidt kan deze dan ook pas voor het eerst worden opgestart, omdat het benodigde Ferrari-personeel naar de fabriek moet reizen om de motor aan te slingeren, maar door de coronamaatregelen lukt dat momenteel niet in Groot-Brittannië.

Vrijdag presenteert Williams haar nieuwe bolide. Het team reed al met haar nieuwe bolide op Silverstone, maar toonde nog geen beelden van de wagen gebouwd in Grove. Foto's van de nieuwe Williams-kleding wijst mogelijk naar een nieuwe livery.

Dat zijn negen van de tien Formule 1-teams die dan hun kaarten hebben getoond. Alleen Ferrari liet de wagen of haar livery nog niet zien, maar daar komt op 10 maart verandering in. Dat doen de Italianen met beelden die al eerder zijn opgenomen, want op woensdag 10 maart is de wagen al lang en breed onderweg naar Bahrein, waar vrijdag 12 maart de testdagen van start gaan. Drie dagen lang zullen de Formule 1-teams de baan op gaan, om de wagens voorafgaand aan de eerste Grand Prix aan allerlei tests te onderwerpen.

Die eerste race begint over 27 dagen, op 28 maart. Als vanouds is dat Grand Prix-weekend op de voet te volgen via onze website, net als alle launches van alle wagens. Als kers op de taart wordt op 19 maart ook nog het derde seizoen van Netflix' Drive to Survive gelanceerd, waarmee het lege gat tussen de testdagen en het eerste raceweekend als Formule 1-fan kan worden overbrugd.

Belangrijke Formule 1-dagen in maart

Dag Gebeurtenis
Dinsdag 2 maart Mercedes launch
Dinsdag 2 maart Alpine launch
Woensdag 3 maart Aston Martin launch
Donderdag 4 maart Haas livery launch
Vrijdag 5 maart Williams launch
Woensdag 10 maart Ferrari launch
Vrijdag 12 t/m zondag 14 maart Testdagen
Vrijdag 19 maart Drive to Survive seizoen 3
Vrijdag 26 t/m zondag 28 maart GP-weekend Bahrein

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"