Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Dit was het zwakke punt van McLaren en Norris tijdens de GP van Nederland

Het was niet het weekend voor McLaren in Zandvoort. Waar zaterdag nog alle hoop op een podium aanwezig was, verdween diezelfde hoop als sneeuw voor de zon op de zondag.

Norris Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Beide McLaren-coureurs hadden eigenlijk een prima zaterdag in Zandvoort. Oscar Piastri mocht de race op zondag als achtste aanvangen, teamgenoot Lando Norris zelfs als tweede. Het team uit Woking leek even de goede resultaten van voor de zomerstop voort te gaan zetten.

Tijdens de formatieronde van de Grand Prix van Nederland begon het opeens te regenen in Zandvoort, waardoor coureurs en teams gelijk na de start van de race al bezig waren met een eventuele pitstop voor regenbanden. Na de eerste ronde kwam een hele rits aan coureurs binnen voor de inters, met Sergio Perez voorop in de pits. Degene die als eerste naar binnen kwamen, bleken de winnaars van de strategie deze eerste inleidende rondes, aangezien de baan al snel zo nat werd dat de mannen met slicks moeite hadden op de baan blijven.

Het tempo van McLaren op zondag was 'verschrikkelijk'

Voor Norris moet deze gebeurtenis ongetwijfeld een déjà vu-moment zijn geweest. McLaren besloot hem namelijk langer buiten te houden dan de rest, waardoor hij uiteindelijk van de tweede positie terugviel naar P13, en van daar moest proberen zijn race goed te maken. Voor Norris moet deze fout extra pijnlijk zijn, in 2021 tijdens de Grand Prix van Rusland gooide hij namelijk een overwinning weg door op slicks te blijven rijden terwijl het weer dit eigenlijk niet toeliet.

De McLaren-coureur begon in Zandvoort vanaf de tweede startpositie en finishte uiteindelijk op plek zeven. Niet het resultaat waar hij op gehoopt had, en dit had alles te maken met de strategie: "Soms ligt het aan het tempo, soms aan de strategie. De strategie is wat ons in de problemen bracht zondag. Ik denk niet dat het tempo slecht was, het tempo was oké. Maar het was niet goed genoeg", aldus Norris tegenover de media, waaronder RacingNews365.

Volgens Norris is het verschil op de zondag in Zandvoort aanzienlijk ten opzichte van de rest van het veld. De MCL60 heeft veel snelheid over één ronde, maar niet het tempo in de race in vergelijking met de rest van het veld. "Als je wilt zeggen: hoe was ons tempo vergeleken met dat van Aston (Martin)? Het was verschrikkelijk. Vergeleken met Mercedes? Behoorlijk slecht, dus ons tempo was ver verwijderd van het tempo dat we tijdens de kwalificatie lieten zien."

"Ons tempo van één ronde is veel competitiever dan ons racetempo. Ik denk dat dat steeds duidelijk wordt en we doen wat we kunnen om het te herstellen en stappen voorwaarts te maken, maar op dit moment is dat bij lange na niet genoeg", sluit de teleurgestelde Brit af.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez