Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit wordt de mogelijke vervanger voor de Grand Prix van Rusland 2022

Als vervanger voor de Grand Prix van Rusland zal het Formule 1-circus mogelijk een double header krijgen in Singapore, zo heeft RacingNews365 vernomen.

Om de Formule 1-kalender te vullen met 23 races wordt er mogelijk een tweede Grand Prix gehouden in Singapore. Op het Marina Bay Street Circuit wordt dan twee weken achtereenvolgend geracet door de coureurs. Eerder dit jaar viel de Grand Prix van Rusland weg nadat het land Oekraïne binnenviel. RacingNews365 heeft van een belangrijke bron binnen de Formule 1 vernomen dat de teambazen recentelijk het idee van een vervangende race hebben besproken. De zeventiende ronde van het kampioenschap op het Sochi Autodrom stond gepland op 25 september, tussen de races in Italië en in Singapore. Deze race gaat echter definitief niet door.

Triple header in Singapore en Japan

De Grand Prix van Rusland was oorspronkelijk onderdeel van een triple header, tezamen met de races in Singapore en Japan. Nu is de kans aanzienlijk dat Singapore twee races gaat hosten, zowel op 25 september als op 2 oktober. Daarna reist de paddock naar Suzuka, waarbij de triple header gecompleteerd wordt door de GP van Japan. Het eerste weekend in Singapore wordt naar verluidt een race die zal starten in de namiddag, terwijl de 'normale' Grand Prix op het Marina Bay Street Circuit verreden zal worden op de normale tijd in de avond. De zon is dan al onder. Het feit dat het stratencircuit al vroeg is opgebouwd voor de Formule 1 maakt het een gunstige locatie voor een extra race. Ook geeft het minder problemen voor het lastige vrachtverkeer in de koningsklasse, waar RacingNews365 eerder over berichtte .

Eerdere geruchten over de Grand Prix van Qatar

Ondanks de gesprekken over een double header in Singapore blijft Qatar naar verluidt nog altijd op het lijstje van de F1 staan als vervangende race. Het steenrijke investeringsvond QIA in Qatar heeft een belang van 17% in Volkswagen Group. Dit bedrijf wordt meermaals gelinkt aan een entree in de Formule 1. Met alle berichten rondom VW Group die met Audi en Porsche mogelijk wil toetreden tot de F1 is een extra race in Qatar een aantrekkelijk visitekaartje. Qatar is meermaals gelinkt aan de open plaats op de kalender, 25 september. Op het Losail International Circuit werd vorig jaar de eerste Grand Prix ooit van het land gehouden, waarna in 2023 een tienjarige deal start met een vaste plats op de kalender. Toch is er nog een probleem met de extreme hitte in Qatar rond die tijd van het jaar, waar de temperaturen stijgen tot boven de veertig graden. Hierdoor is er gekeken naar andere opties, zoals dus Singapore.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs