Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit zijn de mogelijke vervangers voor Vettel bij Aston Martin

Sebastian Vettel heeft voor opschudding gezorgd door aan te kondigen aan het einde van het jaar met pensioen te zullen gaan. Wie gaat hem vervangen bij Aston Martin?

Na vijftien jaar in de sport neemt Sebastian Vettel aan het einde van het jaar afscheid van de Formule 1. Een groot gemis voor de sport, maar het zorgt er wel voor dat er ruimte komt voor een nieuwe naam. Maar wie gaat het stoeltje naast Lance Stroll aan het einde van het seizoen vullen? Nico Hulkenberg is momenteel de reserve van Aston Martin en heeft begin dit jaar al laten zien met de bolide overweg te kunnen toen hij in moest vallen voor Vettel die corona had. Dat is dus de eerste mogelijke optie, maar er zijn er nog meer.

Huidige F1-coureurs

Is zijn vervanger mogelijk al in de Formule 1 aanwezig? Kijkend naar de huidige grid, zijn er slechts een aantal coureurs die mogelijk over zouden kunnen stappen. Fernando Alonso heeft nog geen contract voor 2023, maar de verwachting is dat hij gewoon bij Alpine zal bijtekenen. Of het pensioen van Seb daar iets verandert, is zeer de vraag. Mogelijk kan hij veel salaris krijgen, maar sportief gezien lijkt het een stap terug te zijn. Daniel Ricciardo is nog geen onverdeeld succes bij McLaren. Achter de schermen waren er wat schermutselingen en leek zijn team hem op scherp te zetten. Hij is echter van plan om zijn contract, dat loopt tot eind 2023, uit te zitten. Misschien dat een overstap naar Aston Martin een optie wordt waar beide partijen baat bij hebben, zodat Ricciardo een nieuwe omgeving krijgt en McLaren dan 'van hem af is'. Mick Schumacher weet ook nog niet waar zijn toekomst na 2022 ligt. De Ferrari-junior lijkt eindelijk zijn vorm te hebben gevonden en de Italianen zien ook nog steeds de toekomst in hem. Bij de Scuderia zelf is er echter voorlopig geen plaats, dus misschien kan hij bij Aston Martin toch nog 'een stapje hogerop' vergeleken met Haas. Dieter Rencken, F1-journalist voor RacingNews365, gaf afgelopen week in de Engelse RN365 F1-podcast al aan dat Schumacher mogelijk de opvolger zou worden. "Hij wordt steeds beter en heeft de Schumacher-naam, wat heel waardevol is voor een autofabrikant als Aston Martin. Bovendien denk ik niet dat Mick verder gaat bij Haas, tenzij Ferrari besluit om hem te houden. Op dit moment is dat niet zeker." Alexander Albon zou ook nog een optie kunnen zijn. Hij is dit jaar in ieder geval verbonden aan Williams, maar sportief gezien presteert dat Britse team net zo min als Aston Martin. Een terugkeer naar Red Bull lijkt er niet in te zetten, dus een nieuw avontuur bij Aston Martin lijkt daarom niet onmogelijk. Guanyu Zhou is een laatste, zij het onwaarschijnlijke optie. Mocht Fred Vasseur Alfa Romeo-junior Theo Pourchaire naar voren willen schuiven bij het F1-team, dan is de kans aanwezig dat de Chinees op de markt komt. Dan zou Stroll senior toe kunnen slaan, mogelijk met het oog op de Chinese markt, waar Aston Martin als autofabrikant ook actief is.

Coureurs zonder F1-stoeltje

Aston Martin zou natuurlijk ook kunnen kijken naar coureurs die momenteel geen fulltime F1-zitje hebben. We hebben wat coureurs die reserve zijn van de Formule 1-teams. De eerder genoemde eigen reserve Hulkenberg is een optie, maar ook Nyck de Vries van Mercedes zou op het lijstje kunnen staan. De Nederlander heeft goede banden met Toto Wolff, die op zijn beurt weer heel goed door een deur kan met Lawrence Stroll, de eigenaar van Aston Martin. Vorige week nog zei Toto dat Mercedes De Vries niet aan een zitje kon helpen, maar misschien is het nu wel helemaal anders. Aston Martin zou De Vries zelfs nog een vrije training kunnen geven om hem uit te testen. Kijkend naar de Formule 2 zien we een aantal coureurs die mogelijk op het lijstje van Stroll kunnen staan, al lijkt het relatief onwaarschijnlijk dat hier de keuze op gaat vallen. Felipe Drugovich , de leider in het kampioenschap, is niet verbonden aan een opleidingsteam, dus kan zo opgepikt worden. De Braziliaan heeft bovendien een aantal investeerders achter zich staan. Theo Pourchaire is bezig aan een prima seizoen, maar is wel Alfa Romeo-junior. Het lijkt sterk dat die twee teams samen zaken gaan doen en Lawrence Stroll lijkt al helemaal niet iemand te zijn die een ander team een dienst wil doen door een coureur aan ervaring te helpen in de Formule 1. Dat gezegd hebbende, zal Stroll in dat geval waarschijnlijk een coureur proberen los te kweken. Wat te denken van Red Bull-junioren als Liam Lawson of Jehan Daruvala , die beiden ook al testmeters hebben gemaakt in F1-materiaal. Maar wil je een drive line-up hebben met Lance Stroll en een rookie? Dat is nog maar de vraag.

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht