Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Dolblije Hamilton richt vizier op Red Bull en Ferrari na derde plaats

Lewis Hamilton is erg blij met het behalen van de derde plaats tijdens de Grand Prix van Canada. De Mercedes-coureur ziet duidelijk vooruitgang bij zijn team en heeft minder last van het porpoising-probleem.

Lewis Hamilton werd na een geslaagde strategie en een prima snelheid van Mercedes derde in Canada. Hij deelde het podium met winnaar Max Verstappen en Ferrari-coureur Carlos Sainz en ziet duidelijk verbetering bij zijn team. "Het is best overweldigend, deze derde plaats. Het is een zwaar gevecht geweest met de auto en als team, dit jaar." "Maar we blijven strijdlustig en gefocust. We geven nooit op en dat is iets waar ik trots op ben en wat mij inspireert door mijn crew. Ik wil iedereen bedanken, ook iedereen thuis in de fabriek." Red Bull en Ferrari aanvallen lukt volgens Hamilton echter nog niet. "Ze zijn nog wat te snel voor ons op het moment. Ik gaf alles, maar we komen wel dichter bij. We blijven gewoon pushen en uiteindelijk zullen we het gevecht aangaan."

Porpoising lijkt minder een probleem te zijn

De strategie en een gelukje met de safety car zorgden voor een prima resultaat bij Mercedes. Hamilton op de derde plaats en teamgenoot George Russell op de vierde plaats. "Ik had niet verwacht dat ik hier mijn tweede podium van het jaar zou scoren", aldus de zevenvoudig wereldkampioen. "Het voelt speciaal, want ik won hier ook mijn eerste Grand Prix." Vlak na afloop van de race wordt er ook aan Hamilton gevraagd hoe het nu met zijn rug gaat. Tijdens de GP van Azerbeidzjan stapte hij zichtbaar met pijn uit zijn Mercedes-bolide, maar dit weekend gaat het stukken beter. "Het gaat goed, ik voel me weer helemaal jong!"

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein