Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Dollende Red Bull-teambaas strooit extra zout in wonden van concurrentie

Red Bull won 21 van de 22 races in het 2023-seizoen en liep ruim 450 punten uit op de concurrentie. En dat terwijl de RB19 bijna geen upgrades ontvangen heeft.

Horner Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl er negen teams volop hebben doorontwikkeld aan de 2023-bolide gedurende het seizoen, was de RB19 zó goed, dat de Red Bull-engineers de focus al vroeg in het seizoen op de auto van 2024 konden leggen. Het team uit Milton Keynes wist vroegtijdig het constructeurskampioenschap én het coureurskampioenschap op naam te zetten, en met een voorsprong van 451 punten op het tweede team (Mercedes, met 409 kampioenschapspunten), is het nog maar de vraag of de andere negen teams in de winterstop de inhaalslag naar de Oostenrijkse renstal kunnen maken.

Om het verhaal nog pijnlijker te maken voor de concurrentie, laat Red Bull-teambaas Christian Horner nu weten dat de grootste verandering van de RB19 in 2023 de kleurstelling van de auto was: "De grootste veranderingen die we gemaakt hebben waren de veranderingen in de livery", legt Horner uit aan de media, waaronder RacingNews365. "Gedurende het jaar hebben we verschillende tegenstanders gehad die het ons moeilijk maakten, bijvoorbeeld Aston Martin die het seizoen heel sterk begon."

"Recentelijk heeft McLaren ons echt uitgedaagd"

Aston Martin begon het seizoen sterk, maar wist de bolide niet goed door te ontwikkelen, waardoor het team halverwege het seizoen terug begon te vallen in de tijdenlijsten. Mclaren maakte juist als team precies het tegenovergestelde mee. Het team uit Woking presteerde slecht aan het begin van het seizoen, maar wist de auto goed door te ontwikkelen en kwam halverwege het seizoen met een aantal succesvolle updates: "Als je terugdenkt aan de kwalificatie in Monaco, kwam het erop neer dat één ronde in de kwalificatie de race bepaalde. En meer recentelijk heeft McLaren ons echt uitgedaagd tijdens enkele races."

De tegenstanders van Red Bull wisselden zich dus gedurende het seizoen af: "We hebben ook Ferrari gehad en af en toe ook Mercedes. Het varieert dus wie de concurrent is. Ik denk dat we vooral sterk zijn geweest in het bereiken van dat niveau van consistentie op veel verschillende circuits, in verschillende omstandigheden", zo vat de Brit het seizoen van Red Bull in een paar zinnen samen.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld