Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Dominantie Verstappen zichtbaar in speciale statistiek

Voor Max verstappen was de zege in de GP van China een primeur. Nog niet eerder won hij op het Shanghai International Circuit een F1-race. Daarmee staat de teller voor de regerend wereldkampioen op 26 verschillende circuit waarop hij een race in de Formule 1 heeft gewonnen.

Verstappen win China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vijf keer eerder verscheen Max Verstappen aan de start van de GP van China, maar verder dan een derde plek kwam hij niet. Bij de terugkeer van de Formule 1 in China lukte het de Red Bull-rijder wel. Winnen op het Shanghai International Circuit. Natuurlijk belangrijk voor zijn strijd om het wereldkampioenschap, maar de winst bracht hem ook dichter bij Lewis Hamilton in een bijzonder lijstje.

De zege in China was voor Verstappen namelijk het 26ste circuit waarop hij een Formule 1-race won. Door zijn dominantie van de afgelopen jaar heeft Verstappen natuurlijk flinke stappen gezet in dit lijstje. Hij passeerde vorig seizoen al Michael Schumacher voor plek 2 door zijn zeges in Melbourne, Qatar en Las Vegas. Dit seizoen staan er twee circuits op de kalender waarop hij nog niet gewonnen heeft. China is nu dus afgevinkt waarmee de teller op 26 komt. Slaagt Verstappen erin om ook in Singapore te winnen, dan komt hij op 27. Hamilton staat op 31. Voorlopig zal Verstappen niet veel dichter bij de Brit kunnen komen, omdat op de kalender van 2025 geen nieuwe races zijn toegevoegd.

Er zijn enkele circuits waar Verstappen wel een F1-race heeft gereden, maar hij niet gewonnen heeft. De meesten zullen waarschijnlijk ook niet snel worden toegevoegd aan het lijstje, aangezien ze voor langere tijd zijn verdwenen van de F1-kalender. Zoals de GP van Rusland, maar ook op de circuits van Mugello, Portimao, de Nürburgring en Istanbul Park won Verstappen nooit.

Bekijk hieronder een overzicht van coureurs met meeste zeges op verschillende circuits.

Coureur Winst op verschillende circuits
Hamilton 31
Verstappen 26
Schumacher 23
Prost 22
Vettel 21
Mansell 19
Alonso 19
Senna 17
Rosberg 17

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"