Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2022

Dramatische slotronde voor Verstappen, pole voor Leclerc in Singapore

Charles Leclerc heeft de pole veroverd voor de GP van Singapore. Max Verstappen kende een teleurstellende kwalificatie nadat hij zijn razendsnelle ronde van het team plots af moest breken.

Verstappen Singapore wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Regenbuien zorgden op de zaterdag in Singapore voor een glad wegdek. Voor aanvang van de kwalificatie was de regen gestopt, maar het was nog altijd oppassen voor de rijders op de half natte baan. In Q1 kozen de rijders er dan ook voor om hun sessie te beginnen op de intermediates.

Ronde na ronde werden de tijden verbeterd op de opdrogende baan, waarop vanzelfsprekend Max Verstappen zich van voren liet zien. Halverwege Q1 bezette de Nederlander de bovenste positie op het scorebord. Lewis Hamilton kwam in de Mercedes ook bovendrijven en ging als tweede door naar Q2.

Door de opdrogende baan toch enkele verrassingen bij de afvallers in de vorm van Daniel Ricciardo (16e) en Esteban Ocon (18e). Afvallers in Q1: Bottas, Ricciardo, Ocon, Albon en Latifi.

In Q2 was het nog altijd niet droog genoeg om over te stappen naar de slicks. Vooraan het veld was het Charles Leclerc die sneller was dan Verstappen en Sergio Perez na de eerste vliegende ronde. De intermediates begonnen het steeds zwaarder te krijgen, want water om de banden te koelen was er nauwelijks. Wederom was het Hamilton die zich in de top mengde.

De beide Aston Martin-coureurs waagden de gok om op slicks te gaan, maar deze gok bracht net niet genoeg. Afvallers in Q2: Russell, Stroll, Schumacher, Vettel en Zhou.

Uitslag Kwalificatie - Singapore

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Geen intermediates meer in Q3 maar zachte banden voor Verstappen en zijn rivalen. Op de natte ondergrond was het soms nog zoeken naar grip en met de muur direct naast de baan zou ieder foutje direct afgestraft worden. Alleen Yuki Tsunoda en Kevin Magnussen kozen voor intermediates.

Verstappen zocht naar grip en voerde het tempo rustig op. Red Bull gaf de Nederlander de opdracht om rustig de banden op temperatuur te krijgen en te versnellen. Het was Hamilton die in zijn Mercedes het veld aanvoerde met nog enkele minuten te gaan.

De slotminuten van de kwalificatie waren bijzonder spannend want alle coureurs waren hun tijdens aan het verbeteren. Eerst was het Alonso die kortstondig naar de snelste tijd ging, maar Leclerc dook daar weer onder.

Wachten was op Verstappen razendsnel onderweg was en ruim onder de tijd van Leclerc zat. Plots vertelde het team hem om zijn ronde af te breken. Hierdoor start hij slechts als achtste. Leclerc start zondag voor Perez en Hamilton.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'