Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Druk vanuit AlphaTauri wordt flink opgevoerd bij Tsunoda

Terwijl Nyck de Vries zijn debuut maakt in de Formule 1 begint Yuki Tsunoda alweer aan zijn derde jaar voor AlphaTauri. Teambaas Franz Tost is duidelijk over zijn verwachtingen: de Japanner moet het een stuk beter gaan doen.

Met de aankondiging van de AlphaTauri AT04 werden direct duidelijke doelen gesteld door teambaas Franz Tost. Bij Nyck de Vries verwacht Tost dat hij regelmatig Q3 haalt en in de punten rijdt , waarbij de Nederlandse coureur ook zeer belangrijk wordt voor het doorontwikkelen van de auto. Teamgenoot Yuki Tsunoda, die in 2023 alweer aan zijn derde Formule 1-seizoen begint, krijgt meer druk op zich vanuit AlphaTauri. Vorig jaar ging het niet top bij de Japanner, al lag dat ook grotendeels aan de matig presterende AT03. Dit jaar moet het anders worden, zo legt Tost uit. "Vorig jaar had Yuki het nog lastig met de auto, maar dit jaar verwachten we een competitieve auto te hebben. Yuki moet altijd mikken op Q3 en hij moet in de punten finishen. Het is een zeer getalenteerde coureurs en nu heeft hij twee seizoenen aan ervaring in de Formule 1. Om deze reden zal hij meer punten moeten scoren dan vorig jaar."

Tsunoda is zich bewust van de doelen

Het moet beter dan in 2022, daar is Tsunoda zich bewust van. Zelf vindt hij ook dat hij de door Tost gestelde doelen moet gaan halen. "Mijn hoofddoel is om consistenter te gaan scoren in elke race en dat staat los van de peformance van onze auto. Ik wil vaker in de punten rijden." "Ik wil meer in controle zijn van wat ik kan doen, beter met het team samenwerken en de auto zo snel mogelijk kunnen begrijpen. Direct vanaf de eerste race in Bahrein. Dit jaar moet ik mijn allerbeste performance neerzetten in de drie jaren voor het team", aldus Tsunoda, die de doelen van Tost nog eens herhaalt: "Q3 halen en punten scoren."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024