Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

E-Prix Berlijn: Winst voor oppermachtige Mortara, subliem optreden Vandoorne

Edoardo Mortara heeft op knappe wijze de E-Prix van Berlijn gewonnen. De Zwitser was oppermachtig tijdens de eerste race in Berlijn en won zodoende zijn tweede race van het seizoen. Achter de Venturi-coureur eindigde Jean-Eric Vergne als tweede, nipt voor de leider in het kampioenschap Stoffel Vandoorne die derde werd. Nyck de Vries eindigde als tiende en pakte daarmee een Wk-punt.

Mortara Venturi Racing Berlin race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Venturi Racing

De E-Prix van Berlijn is gewonnen door de Zwitser Edoardo Mortara. De Venturi-coureur vertrok vanaf pole, en liet in de race zien duidelijk de sterkste te zijn. Jean-Eric Vergne leek in de laatste ronden van de race nog een serieuze poging te kunnen wagen om Mortara te verslaan, maar uiteindelijk moest ook de Fransman zijn meerdere erkennen in de Venturi-coureur, die zijn tweede overwinning van het seizoen veroverde. Achter Vergne eindigde Stoffel Vandoorne als derde en daarmee behoudt de Belg de leiding in de strijd om het wereldkampioenschap.

DS-Techeetah coureur Vergne hoopte tijdens de E-Prix van Berlijn zijn eerste overwinning van het seizoen te boeken, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een tweede plaats. Doordat Vandoorne na een knappe inhaalrace als derde eindigde(De voormalig F1-coureur vertrok vanaf de achtste startplaats), blijft Vergne ook in de strijd om het wereldkampioenschap op de tweede plaats staan. Wel verkleinde de Fransman de achterstand naar Vandoorne naar drie punten. Op zondag krijgt Vergne de kans om alsnog zijn eerste overwinning van het seizoen te boeken, dan staat namelijk de tweede race van de E-Prix van Berlijn op het programma.

Nederlanders Nyck de Vries en Robin Frijns kwamen tijdens de eerste race in Berlijn niet voor in het stuk. Na de moeizaam verlopen kwalificatie voor Frijns en de Vries, kwamen beide coureurs goed weg bij de start. Wereldkampioen de Vries pakte twee posities en Frijns schoof al vrij snel door naar de vijftiende plek, nadat hij vanaf de twintigste plek van start ging. Wereldkampioen de Vries verloor daarna al snel wat plaatsen, maar deelde zijn race goed in, waardoor hij uiteindelijk als tiende eindigde. Daarmee pakte de Nederlander alsnog een Wk-punt tijdens de eerste race van het E-Prix weekend in Berlijn. Ook Frijns schoof nog verder naar voren, maar moest zich tevreden stellen met een twaalfde plaats.

Zondag staat om 15:00 de tweede race in Berlijn op het programma. RacingNews365 is aanwezig op het circuit in Berlijn en zal je vanaf daar op de hoogte houden van het laatste Formule E-nieuws.

Formule E-Prix Berlijn 2022 Race 1

Positie Coureur
1. Edoardo Mortara
2. Jean-Eric Vergne
3. Stoffel Vandoorne
4. Andre Lotterer
5. Mitch Evans

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule E-nieuws RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden