Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone neemt FIA op de hak: 'Met wat hulp van de stewards en race vooral niet'

Het is een jarenlange traditie, de kerstkaart van Bernie Ecclestone. Na elk seizoen gebruikt de voormalig F1-baas het kaartje om een klein statement te maken tegen de gebeurtenissen van het jaar. Ditmaal is de FIA het hoofdonderwerp.

De jaarlijkse kerstkaart van Bernie Ecclestone bevat wederom een paar duidelijke statements. De traditie van de inmiddels 91-jarige voormalig eigenaar van de Formule 1 richt zich dit jaar op de We Race As One-campagne, het handelen van de FIA en de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Op de voorkant van de kaart worden een paar duidelijke statements gemaakt. Zo zijn de coureurs knielend te zien met de tekst we must end racism voor ze, terwijl elke coureur een shirt draagt met een dollarteken en het woord 'gelijkheid', waarmee Ecclestone de grote salarisverschillen binnen de koningsklasse benadrukt. De coureurs worden vergezeld door een aantal dokters, welke druk bezig zijn de coureurs te vaccineren.

Ongelijkheid en FIA-reglementen

Op de voorkant van de kaart zien we ook Max Verstappen en Lewis Hamilton naast elkaar racen, terwijl de rest van het veld een voor een achter elkaar aanrijdt. "Er zijn ten minste een paar auto's hetzelfde, soms", staat eronder geschreven. Ecclestone schreef op de achterkant nog wat woorden over de FIA-controverse van de afgelopen tijd. "De regels voor 2022: rijd niet over de witte lijnen. help je concurrenten met wat hulp van de stewards en race vooral niet." "Een fijne kerst gewenst iedereen en geniet van wat vrije dagen. Volgend jaar zal er namelijk geen vakantie zijn. De beste wensen, Bernie."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden