Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Overstap Hamilton naar Ferrari in twijfel getrokken door voormalig F1-baas Ecclestone

De overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari heeft alle krantenkoppen gehaald sinds de aankondiging naar buiten is gekomen, maar vanuit vrijwel alle hoeken wordt het nieuws nu in twijfel getrokken door Bernie Ecclestone.

Hamilton Ecclestone
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, zet zijn vraagtekens bij de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari. De zevenvoudig wereldkampioen verraste vriend en vijand nog voor de start van het seizoen met het nieuws dat hij vanaf volgend seizoen in het rood van Ferrari rond zal rijden, maar daarmee zegt hij Mercedes na twaalf seizoenen ook vaarwel. Hamilton won zes van zijn zeven titels in zijn periode bij de Duitse renstal, maar daar komt na al die jaren een einde aan. '

De voormalig Formule 1-baas sprak zich in een exclusief interview met RacingNews365 uit over het nieuwe avontuur van Hamilton, al zette hij eerst vraagtekens bij zijn relatie met Mercedes-teambaas Toto Wolff. "Het was echt een vreemde zet. Toto was vaker afhankelijk van Lewis, maar ze zijn uiteindelijk om egoïstische redenen close geworden. Dat geldt voor beiden."

Ecclestone heeft zelfs zijn twijfels over de achtergrond van de samenwerking tussen de beide partijen en het vertrek van Hamilton wakkerde die vermoedens juist nog verder aan. "Ik denk niet dat er ooit een soort relatie is geweest waarin beide partijen echt afhankelijk van elkaar waren. Dat was duidelijk niet het geval, want daarom besloot hij (Hamilton, red.) om plotseling te vertrekken."

Handen 'onnodig vol' aan Hamilton

Toch overviel het nieuws van Hamilton Ecclestone uiteindelijk wel, want hij zag de aankondiging in ieder geval niet aankomen. "Het was echt een grote verrassing, in ieder geval tot in zoverre dat ik niet begreep waarom. Hij zit nog een jaar vast aan zijn huidige contract, dus waarom wachtte hij niet gewoon tot later in het seizoen? Mensen dachten dat ze een slimme deal hadden gemaakt door hem binnen te halen, maar ik denk dat een beetje een ego-ding was waar Hamilton helemaal in op is gegaan."

Ecclestone gaat verder: "Fred (Vasseur, red.) kende hem natuurlijk al vanaf hun begindagen en ik denk dat voor John Elkann (voorzitter, red.), vanuit zijn perspectief, ook een ego-ding kan zijn. Hij is er namelijk wel in geslaagd om één van de toonaangevende Formule 1-coureurs binnen te halen. Hij is volgens velen zelfs de beste Formule 1-coureur. Deze dingen gebeuren gewoon. Het is gewoon een hele reeks omstandigheden die dan samenkomen."

De meningen waren uiteindelijk verdeeld over de overstap, maar Ecclestone weet één ding zeker: hij zou Hamilton zelf nooit gecontracteerd hebben in zijn tijd bij Brabham in de jaren '70 en '80. "Je hebt er echt je handen vol aan, en onnodig vol ook. Hij commandeert echt een beetje bij Mercedes en Toto heeft dat laten gaan om hem tevreden te houden zodat hij niet zomaar zou vertrekken. Maar ik heb dat nooit zo gehad met coureurs, want zij zijn tot op de dag van vandaag nog goede vrienden van me."

"Dat zijn ze niet vanwege de financiën, maar gewoon vanwege de vriendschap. Ik heb liever dat soort relaties dan het type relaties waarbij ik spring als iemand dat van me vraagt. Als ik iets wilde deed en dacht dat het de juiste keuze was, dan deed ik het ook gewoon", zo sluit Ecclestone af.

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez