Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Bernie Ecclestone

Ecclestone blij met aanpassing format sprintkwalificaties: "Zo wordt snelste coureur niet bestraft"

Als het aan oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone lag, was het concept van de sprintkwalificatie al veel eerder ingevoerd. De 90-jarige Brit is blij met het nieuwe schema dat dit seizoen alsnog tijdens drie Grand Prix-weekenden getest wordt.

Ecclestone horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In zijn tijd als grote baas van de Formule 1, heeft Bernie Ecclestone de nodige veranderingen doorgevoerd. De Brit had echter graag gezien dat het kwalificatieformat zoals we dat nu al jaren al in zijn tijd op de schop was gegaan. Dat lukte niet, maar dit seizoen wordt er dus wel drie keer getest met een nieuwe opzet.

Of het bevalt, moet nog blijken. Maar Ecclestone denkt dat de sport er wel klaar voor is. "In principe lijken Formule 1-bollebozen niet erg gelukkig te zijn met de conventionele manier van doen, anders zouden ze niet proberen om nieuwe wegen in te slaan. Maar waarom niet?", vraagt de Brit zich af in gesprek met het Duitse SPORT1. "Laten we eens kijken of de fans de sprintkwalificaties zullen omarmen."

Er werd de afgelopen jaren veel gediscussieerd over hoe de Formule 1 voor fans aantrekkelijker gemaakt kon worden. De potentiële nieuwe opzet van het Grand Prix-weekend kan een uitkomst bieden, denkt Ecclestone.

Bij het omgooien van het raceweekend waren er voor de 90-jarige echter wel grenzen. "Het belangrijkste is dat het idee van de omgekeerde startopstelling is losgelaten", zegt hij. "Dat zou tegen het DNA van de Formule 1 zijn ingegaan. Dat is namelijk dat de snelste coureur wordt beloond en niet wordt gestraft."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje