Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Eerste F1-teambaas reageert op aantijgingen grensoverschrijdend gedrag Horner

Het nieuws dat er een onderzoek wordt ingesteld naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Red Bull-teambaas Christian Horner sloeg op maandag in als een bom. Williams-teambaas James Vowles is de eerste teambaas die hierop reageert.

Horner Vowles
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams presenteerde op maandag 5 februari de nieuwe bolide aan het publiek en dus was het ook tijd voor de nodige mediasessies. Zo nam teambaas James Vowles plaats voor de camera van Bloomberg TV en toen werd hem de vraag gesteld hoe hij naar de beschuldigingen aan het adres van Red Bull-teambaas Christian Horner kijkt.

"Ga eens 20 jaar terug in de tijd. De Formule 1 is een door 40+ blanke mannen gedomineerde sport, dat lijdt geen twijfel. Maar tijden veranderen en enkel ten goede. Ik kan enkel reguleren wat er bij Williams gebeurt, waarbij het mijn taak is om in deze omgeving ieders ogen te openen voor het idee dat dit is hoe het moet. De beste ideeën ontstaan niet in een gesloten groepje individuen, maar komen juist voort uit diversiteit."

"Deze aantijgingen zijn aantijgingen. Ik heb geen wetenschap van wat er achter zit en van de ernst van hetgeen gebeurd zou zijn. Ik kan alleen zeggen dat als dit ooit zou voorkomen in onze kringen, we volledig gefocust zullen zijn op het herstellen van het probleem en op het creëren van een werksfeer die voor iedereen werkbaar is."

Gevraagd wat het voor de sport zou betekenen als Christian Horner het team zou moeten verlaten, kijkt Vowles wederom naar zijn eigen situatie: "Het zou betekenen dat we allemaal eens goed in de spiegel moeten kijken om onszelf intern juiste vragen voor te leggen, zodat we uiteindelijk trots kunnen zijn op de manier waarop we te werk gaan, niet alleen nu, maar voor de komende tien jaar."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live kwalificatie Formule 1 GP Miami 2024