Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerste koppen rollen bij Alpine na Piastri-fiasco

Oscar Piastri is inmiddels een McLaren-coureur, nadat Alpine er een enorm zooitje van maakte en haar junior verloor. Het eerste ontslag na dat fiasco is nu een feit.

De advocate die zich bezig hield met de contracten van onder andere Oscar Piastri, is door Alpine op straat gezet. De jonge Australiër, vorig jaar F2-kampioen, was de beoogde opvolger van Fernando Alonso, die naar Aston Martin gaat vertrekken, maar omdat de contractuele situatie van Piastri bizar slecht geregeld was, verloor het team hem aan McLaren. Alpine kondigde direct nadat Aston Martin de komst van Alonso bekend maakte aan dat Piastri hem zou vervangen, waarna de toekomstig F1-coureur op Twitter direct reageerde. "Dat is niet waar. Ik zal volgend jaar niet voor Alpine rijden." Hij had namelijk al een McLaren-contract getekend, omdat Alpine een aantal belangrijke deadlines had gemist om een kans te hebben de Australiër definitief aan zich te binden als fulltime F1-coureur. Alpine vocht de zaak aan, maar kreeg het deksel op de neus: in 2023 rijdt Piastri voor McLaren.

Eerste kop rolt

Benedicte Mercer, bij de Renault Sport Group de Director of Legal Affairs (juridische zaken) ten tijde van het fiasco, is nu op straat gezet. Ze lijkt verantwoordelijk te worden gehouden na het fiasco omtrent de persoon Piastri. Ze was sinds 2011 (ze begon bij het Lotus Team) de eindverantwoordelijke voor de juridische zaken, maar zal nu dus op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. Zij was degene die constant niet toekwam aan het opstellen van een contract dat Piastri zou verbinden aan het F1-team. Britse bedrijven, zoals Alpine Racing Limited (het F1-team met een fabriek in Enstone), moeten het aangeven als er op managementposities veranderingen worden doorgevoerd en op 15 november werd duidelijk dat Mercer was ontslagen.

Viaplay
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein