Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Eerste Red Bull Powertrains-aangedreven coureur nadert gridstraf vanwege motorwissels

Binnen de poule van de Red Bull Powertrains-motoren nadert de eerste coureur een gridstraf voor het overschrijden van het aantal toegestane motorwissels per seizoen. Yuki Tsunoda maakt in Australië al gebruik van zijn derde motor.

Tsunoda Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Yuki Tsunoda gebruikt in het Grand Prix-weekend van Australië alweer zijn derde krachtbron van Red Bull Powertrains. De AlphaTauri-coureur kende voorafgaand aan de start van de vorige race in Saoedi-Arabië een probleem met zijn motor, waardoor hij de race niet kon starten. In Melbourne heeft het team gekozen voor een nieuw exemplaar van de krachtbron.

Ook eerder werd de motor al gewisseld, waardoor Tsunoda in het derde Grand Prix-weekend van het seizoen al aan het maximaal aantal toegestane motoren zit. Elke Formule 1-coureur mag drie krachtbronnen gebruiken, waarna de FIA bij een vierde motor een gridstraf uitdeelt.

Hoe zit het met de betrouwbaarheid van de 'Honda' motor?

De motor van Red Bull Powertrains, die in feite is gebouwd door Honda en ook door deze partij wordt onderhouden, lijkt nog niet volledig betrouwbaar. Tsunoda wisselt in Australië een lading aan onderdelen: de verbrandingsmotor, turbo, MGU-H en MGU-K.

Niet alleen Tsunoda heeft last van de betrouwbaarheid. Tijdens de openingsrace in Bahrein viel Pierre Gasly uit nadat zijn motor in brand vloog en ook bij Red Bull ging het mis bij race nummer één van het seizoen. Max Verstappen en Sergio Perez vielen uit na een probleem met de brandstoftoevoer, dat inmiddels is verholpen.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull