Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerste Red Bull Powertrains-aangedreven coureur nadert gridstraf vanwege motorwissels

Binnen de poule van de Red Bull Powertrains-motoren nadert de eerste coureur een gridstraf voor het overschrijden van het aantal toegestane motorwissels per seizoen. Yuki Tsunoda maakt in Australië al gebruik van zijn derde motor.

Yuki Tsunoda gebruikt in het Grand Prix-weekend van Australië alweer zijn derde krachtbron van Red Bull Powertrains. De AlphaTauri-coureur kende voorafgaand aan de start van de vorige race in Saoedi-Arabië een probleem met zijn motor, waardoor hij de race niet kon starten. In Melbourne heeft het team gekozen voor een nieuw exemplaar van de krachtbron. Ook eerder werd de motor al gewisseld, waardoor Tsunoda in het derde Grand Prix-weekend van het seizoen al aan het maximaal aantal toegestane motoren zit. Elke Formule 1-coureur mag drie krachtbronnen gebruiken, waarna de FIA bij een vierde motor een gridstraf uitdeelt.

Hoe zit het met de betrouwbaarheid van de 'Honda' motor?

De motor van Red Bull Powertrains, die in feite is gebouwd door Honda en ook door deze partij wordt onderhouden, lijkt nog niet volledig betrouwbaar. Tsunoda wisselt in Australië een lading aan onderdelen: de verbrandingsmotor, turbo, MGU-H en MGU-K. Niet alleen Tsunoda heeft last van de betrouwbaarheid. Tijdens de openingsrace in Bahrein viel Pierre Gasly uit nadat zijn motor in brand vloog en ook bij Red Bull ging het mis bij race nummer één van het seizoen. Max Verstappen en Sergio Perez vielen uit na een probleem met de brandstoftoevoer, dat inmiddels is verholpen.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie