Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Eerste teambaas reageert op Andretti-weigering: "Beslissing van de FOM"

Bruno Famin, de teambaas van Alpine, heeft gereageerd op het recente nieuws rond de toetreding van Andretti. De Formule 1 deelde een negatief advies, waardoor Andretti in 2025 of 2026 niet aan de koningsklasse zal deelnemen. Famin vindt het een beslissing van de FOM én gaat in op de onderhandelingen over de motor, waar Renault mogelijk een rol in zou spelen.

Andretti Cadillac
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Andretti Cadillac

Andretti, het Amerikaanse team van voormalig Formule 1-coureur Michael Andretti, had het ambitieuze plan om tot de Formule 1 toe treden. Het team kreeg goedkeuring van de FIA, maar kon niet op een positief resultaat van de Formule 1 rekenen. De FOM gaf een negatief advies af en stelde dat 'de Formule 1 meer waarde aan Andretti zou schenken dan andersom'.

Het was een pijnlijke uitkomst voor Andretti, dat op een toetreding in 2025 of 2026 mikte. Het team zou dat de eerste jaren met een klantenmotor willen doen, alvorens General Motors in 2028 die taak op zich zou nemen. Alpine, beter bekend als Renault, was dan de leverancier die Andretti aan een krachtbron moest helpen. Teambaas Bruno Famin kreeg daarom na de Alpine-launch de vraag wat hij van het besluit vond.

"We hebben altijd gezegd dat we een elfde team zouden verwelkomen als ze waarde aan het kampioenschap toevoegen", vertelt Famin tegen onder meer RacingNews365. "Maar de FOM is degene die dat kan beoordelen. Het is hun verantwoordelijkheid, want zij zijn de promotor van de sport. Zij hebben de beslissing genomen en wij vernemen dat. Dat is alles."

Maar had Andretti toe kunnen treden als Alpine/Renault hen geholpen zou hebben? "Dat weten we niet. We hebben wat gesprekken gevoerd en zeiden altijd dat we opnieuw zouden praten als ze een garantie zouden krijgen. Het was een optie, maar we hadden nog niets beslist", sluit Famin af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull