Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Emotionele Norris doet boekje open over doodsbedreigingen: "Heel lastig om hier over te praten"

Lando Norris is, volgens hem net als veel van zijn F1-collega's, het doelwit van enkele trieste personen op het internet. Hij en zijn vriendin krijgen regelmatig doodsbedreigingen, zo vertelt hij.

Norris Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Lando Norris heeft een boekje open gedaan over de online haat die hij over zich heen krijgt. Volgens hem is het iets waar veel van zijn collega's mee te maken krijgen. Inmiddels heeft hij medelijden met de mensen die ze versturen, maar toch is het niet makkelijk om er mee om te gaan.

"Ik krijg zo nu en dan doodsbedreigingen", vertelt hij aan PA. "De meesten van ons ontvangen die. Er wordt niet veel tegen gedaan en het is zwaar om daar mee om te gaan. Toen ik in 2019 begon in de Formule 1 had het meer effect op me, maar nu snap wanneer je erom moet lachen."

"Niet lachen om de doodsbedreigingen op zich, maar om het feit dat mensen met zulke rare opmerkingen komen en zo aandacht proberen te krijgen. Ik wil racen, de wereld rondreizen, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe avonturen beleven, maar dat soort mensen gebruiken hun tijd om achter hun computer te zitten in hun slaapkamer en zo mensen te irriteren en pesten."

Vriendin Norris ook slachtoffer

Norris heeft al enige tijd een vriendin, maar de Portugese jongedame is sindsdien ook het slachtoffer van doodsbedreigingen. De jonge Brit doet zijn uiterste best om haar te beschermen, maar toch schrok ook hij van de manier waarop sommige 'fans' er mee om sprongen.

"De hoeveelheid haatpagina's die er op social media zijn gewijd aan haar is echt verschrikkelijk. Vooral op Instagram en Twitter. Het is niet makkelijk voor haar. Ze is namelijk van een normaal leven naar een leven met veel volgers gegaan, dus ze moet nu ook goed opletten wat ze doet en zegt."

"Het is lastig voor haar om plots zo betrokken te zijn. Als racer gaat het geleidelijker en pas je je langzaam maar zeker aan als je van F4 naar F3 naar F2 en uiteindelijk F1 gaat. Maar als je nog nooit een F1-race hebt gekeken en dan plots in de spotlight staat, dan is dat heel lastig, zeker als je dat soort reacties moet lezen. Daar wil ik haar voor beschermen."

Norris: "Ga lekker naar buiten!"

Norris is dus zeer uitgesproken over het onderwerp, maar hij benadrukt dat hij absoluut niet de enige is die last heeft van internet trollen. Het geeft hem, hoe lastig het ook is, een goed gevoel als hij door er open over te zijn anderen kan helpen met hun eigen worstelingen.

"Ik denk niet dat alleen ik er last van heb, maar ik denk wel dat ik er van de coureurs het meeste openlijk over praat. Tenminste, als het gaat over het feit dat ik online lastig wordt gevallen, want ik ben natuurlijk opgegroeid met die sociale media. Ik denk dat alle coureurs er mee te maken krijgen."

"Mentaal is het nooit makkelijk om er mee om te gaan, maar het is allemaal gewoon zo onnodig. Het komt letterlijk van een persoon die achter een computer of op zijn of haar telefoon zit. Ik snap niet dat iemand zijn tijd zo wil verdoen. Ga naar buiten, creëer herinneringen! Het is echt zonde..."

"Het is niet makkelijk om hier over te praten, maar zeker als je hoort dat ik zo een positieve invloed kan uitoefenen, dan is dat het waard. Als je zo iemands leven kan redden, dan betekent het meer dan wat dan ook."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen