Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Europese miljoenenstad doet gooi naar organisatie Formule 1-Grand Prix

Madrid is de nieuwste locatie waar de Formule 1 meer dan welkom is om een Grand Prix te hosten. In een officiële brief aan de CEO van de koningsklasse laat de Spaanse hoofdstad weten open te staan voor een race, mogelijk op het circuit nabij de stad.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Formule 1 racet al jaren in Spanje, maar de laatste keer dat er in Madrid een Grand Prix is gehouden, was in 1981 op het Circuito Permanente del Jarama. Hierna verplaatste het F1-circus zich naar Jerez, om vervolgens vanaf 1991 tot heden op Circuit de Barcelona-Catalunya te racen. Nu wil Madrid weer terug op de kalender komen te staan.

In een officiële brief van lokale minister Enrique Lopez Lopez aan F1-CEO Stefano Domenicali is interesse getoond in het hosten van een race. Volgens Lopez heeft Madrid 'een efficiënt transportnetwerk, eersteklas toeristische attracties, meer dan genoeg hotels en genoeg commerciële mogelijkheden door de vrijheid van de openingsuren'.

Het belangrijkst volgens de minister van de Spaanse hoofdstad: "De Madrilenen, die ontzettend open zijn en alle bezoekers verwelkomen."

Concrete plannen worden nog niet genoemd

Er zijn nog geen plannen gemaakt om in Madrid een Grand Prix te hosten, al is het voor de hand liggend dat er weer geracet wordt op Jarama. Het relatief korte circuit van 3,404 kilometer heeft de meeste voorzieningen voor elkaar, maar er is nog geen Grade 1-certificaat van de FIA, welke benodigd is voordat de F1 er in actie komt.

Hoewel de plannen niet concreet zijn, laat Lopez weten dat ze klaar zijn voor een komst van de Formule 1 naar Madrid. De komende jaren wordt het echter lastig voor de Spaanse stad, want Barcelona heeft een contract voor het hosten van een Grand Prix tot en met 2026. Het is niet gebruikelijk om tegelijkertijd twee races in een (relatief klein) land te hebben, zeker niet nu er zoveel vraag is.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

16 reacties

Viaplay
x
Breaking Albon zegt in actie te komen in Singapore: diensten De Vries lijken niet nodig