Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Ex-F1-coureur komt met opvallende uitspraak: "Las Vegas is een makkelijk circuit"

Ongewone temperaturen, nieuw asfalt, veel muren en ga zo maar door. De Grand Prix van Las Vegas zou alles behalve een walk in the park worden voor de Formule 1-coureurs als we de meeste experts mogen geloven. Voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa heeft een héél andere mening.

Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pexels / Pixabay

De Grand Prix Las Vegas wordt verreden op een gloednieuw stratencircuit. De muren komen akelig dichtbij, het asfalt is spekglad en de temperaturen blijven onder de tien graden Celsius. Daarnaast hebben alle twintig F1-coureurs weinig ademruimte tussen de sessies door. De eerste en tweede vrije training vinden plaats op wat in Las Vegas donderdag is. De derde vrije training volgt op vrijdag, waarna de kwalificatie op vrijdagavond middernacht plaatsvindt. De kwalificatie duurt tot circa 01:00, wat maakt dat de Grand Prix - die op zaterdagavond 22:00 begint - op dezelfde dag is.

"Dat is best wel intens voor de rijders, of niet?" vraagt F1-journalist Tom Clarkson aan voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa in de F1 Nation Podcast.

"Dat is voor iedereen intens", antwoordt de Spanjaard. Maar het vormt niet echt een probleem hoor. De meeste dingen zullen de coureurs namelijk gemakkelijk afgaan in Las Vegas."

Rustig op adem komen

Hoewel de lage temperaturen naar verwachting voor bandenproblemen kunnen zorgen in Sin City, zorgt de kou ook voor voordelen, stelt De la Rosa. "Door de lage temperatuur verliezen de coureurs veel minder vocht. Hoe kouder het is, hoe makkelijker alles gaat voor een coureur. Daarnaast is er meer zuurstof in de lucht wanneer het koud is. Dus, in feite gaat je hartslag omlaag (wat minder energie kost, red.)"

De 105-voudig Grand Prix-deelnemer vervolgt: "En, er zijn serieus lange rechte stukken in Vegas. Op ieder lang recht stuk heb je tijd kom te drinken en rustig adem te halen. Je hebt enkele seconden waarin je je niet kapot hoeft te stressen."

De la Rosa concludeert: "Dus het is een heel eenvoudig circuit. Het is een makkelijk baantje voor de coureurs."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola