Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Exclusief: Red Bull verbaast Perez: "Daarin is dit team uniek"

In een exclusief interview met RacingNews365 vertelt Sergio Perez over het leerproces dat hij bij het 'unieke' Red Bull heeft doorlopen en over zijn contractverlenging bij de Oostenrijkse renstal.

Sergio Perez kwam aan het begin van het 2021-seizoen binnen bij Red Bull. De Mexicaan had het niet altijd even makkelijk naast Max Verstappen en wist tot op heden twee keer te winnen. In het proces wist hij de Nederlander zo nu en dan wel te helpen op weg naar de wereldtitel van 2021. In 2022 gaat het Checo wat beter af dan vorig jaar het geval was en staat hij bij het ingaan van de zomerstop op de derde plek in het kampioenschap met een mooi aantal van 173 WK-punten. Hij staat slechts vijf punten achter nummer twee Charles Leclerc, maar wel een groot aantal van 85 punten achter teamgenoot Verstappen.

Perez prijst Red Bulls zoektocht naar perfectie

De Mexicaan is diep onder de indruk van zijn huidige werkgever en de manier waarop het team alles aanpakt. In een exclusief interview met RacingNews365 vragen we hem naar de belangrijkste lessen die hij het afgelopen half jaar heeft geleerd. Hij wijst daarbij naar de drang naar perfectie van Red Bull. "Het niveau van perfectie waar het team elk weekend opnieuw weer naar op zoek is, is denk ik de belangrijkste les. Als we een race winnen, dan zijn er alsnog zoveel dingen die we beter kunnen doen. We pushen altijd en zijn altijd op zoek naar de limiet en Red Bull is daarin uniek." Door de jaren heen reed Checo voor verschillende teams. Hij begon bij Sauber en via McLaren en Racing Point kwam hij uiteindelijk bij Red Bull terecht. Geen enkel team komt in de buurt van zijn huidige werkgever. "Red Bull is anders dan ieder ander team. Elk team is natuurlijk verschillend en heeft goede en slechte dingen, maar ik ben zeker blij om deel uit te maken van dit Red Bull."

Nieuw contract geeft Perez een boost

In Monaco zette Perez een krabbel onder een nieuwe verbintenis waardoor hij tot en met 2024 vastligt en dus minstens vier seizoenen uit zal komen voor het Red Bull-team. Na twee eenjarige deals in 2021 en 2022 geeft het de Mexicaan wat meer zekerheid, zo vertelt hij. "Het is mooi om die continuïteit te hebben bij het Red Bull-team", erkent de drievoudig racewinnaar. "Om op de langere termijn samen te kunnen werken met het team is iets waar ik de laatste jaren echt naar op zoek was. Dus het is een grote plus om dat te hebben", aldus Checo.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden