Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Singapore 2022

Extra weerupdate Formule 1 GP Singapore 2022: kwalificatie W Series stilgelegd

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 een extra weerupdate voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore. Het circuit was al zó nat, dat de kwalificatie voor de W Series werd stilgelegd.

W Series Sinagpore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365

De Formule 1 wacht mogelijk een zeer natte zaterdag van de Grand Prix van Singapore. Het circus was vandaag reeds getrakteerd op pittige buien en de verwachting is dat er nog meer gaat vallen. Om 11:15 uur Nederlandse tijd werd de kwalificatie voor de W Series al stilgelegd omdat de baan té nat was.

WeerOnline houdt er rekening mee dat het zeker tot en met te derde vrije training flink kan blijven regenen, waarbij een flinke donderklap niet is uitgesloten. Richting de kwalificatie zou de regen dan in hevigheid af kunnen nemen, maar de kans erop blijft zeer reëel.

Het is wel zo dat de baan in het tropische Singapore zeer snel opdroogt, onder andere door het goede afwateringssysteem. Sowieso geldt dat je in de tropen nooit zeker bent van een droog pak. Een fikse bui kan praktisch vanuit het niks ontstaan en ook weer verdwijnen.

Ook interessant:

Waarom de coureurs de GP van Singapore de zwaarste race op de kalender vinden

De Grand Prix van Singapore is een bijzondere race op de kalender, onder andere doordat het een 'nachtrace' is. Het is compleet in contrast met de Europese races en vooral de laatst gereden race in Monza. De race op het Marina Bay Street Circuit wordt door de coureurs vaak gezien als de zwaarste race op de kalender. In deze video leggen we uit waarom.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"