Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

F1-baas: 'Alle promotors moeten een voorbeeld nemen aan Monza'

De Grand Prix van Italië levert doorgaans geen spectaculaire wedstrijden op, maar toch is het een van de mooiste races van het jaar. Dat is vooral te danken aan de massale steun van de Tifosi en het spectaculaire podium. F1-baas Sean Bratches vindt dan ook dat andere promotors moeten leren van het succes van Monza.

Afgelopen weekend kwamen er een record aantal van 185.000 mensen naar de Grand Prix van Italië. Dat was bijna een derde meer dan vorig jaar, toen de wedstrijd een stuk minder populair was. Desalniettemin kan Monza rekenen op een grote schare 'trouwe' fans.

De pas aangestelde F1-baas Sean Bratches bezocht Monza voor het eerst afgelopen weekend en was zwaar onder de indruk.

"Ik was er voor het eerst en stond echt versteld van de gepassioneerde fans, die uit alle uithoeken van de wereld kwamen", begint Bratches.

"Het is geweldig om te zien dat mensen zo gepassioneerd zijn en dat ze in de stromende regen blijven wachten op hun helden."

Italië is dan ook een trendsetter. Veel wedstrijden, vooral de wedstrijden die nieuw op de kalender zijn, kennen tegenvallende cijfers.

"Op Monza loopt alles op rolletjes, maar we willen dat ook op andere locaties. We zijn daarom bezig om andere promotors te helpen hun race naar een hoger niveau te tillen", zegt Bratches over de wedstrijden waar het niet zo lekker loopt.

"We hebben 20 promotors, maar eigenlijk zijn er maar vier of vijf écht promotors. De rest bestaat vooral uit groepen fanatiekelingen en overheden", erkent Bratches.

"We proberen iedereen op hetzelfde niveau als Monza te krijgen", stelt Bratches zichzelf dan ook een scherp doel.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona