F1-baas: 'Alle promotors moeten een voorbeeld nemen aan Monza'

08 sep. 2017 09:13 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van Italië levert doorgaans geen spectaculaire wedstrijden op, maar toch is het een van de mooiste races van het jaar. Dat is vooral te danken aan de massale steun van de Tifosi en het spectaculaire podium. F1-baas Sean Bratches vindt dan ook dat andere promotors moeten leren van het succes van Monza.

Sean Bratches vindt Monza de 'ideale' Grand Prix

Afgelopen weekend kwamen er een record aantal van 185.000 mensen naar de Grand Prix van Italië. Dat was bijna een derde meer dan vorig jaar, toen de wedstrijd een stuk minder populair was. Desalniettemin kan Monza rekenen op een grote schare 'trouwe' fans.

De pas aangestelde F1-baas Sean Bratches bezocht Monza voor het eerst afgelopen weekend en was zwaar onder de indruk.

"Ik was er voor het eerst en stond echt versteld van de gepassioneerde fans, die uit alle uithoeken van de wereld kwamen", begint Bratches.

"Het is geweldig om te zien dat mensen zo gepassioneerd zijn en dat ze in de stromende regen blijven wachten op hun helden."

Italië is dan ook een trendsetter. Veel wedstrijden, vooral de wedstrijden die nieuw op de kalender zijn, kennen tegenvallende cijfers. 

"Op Monza loopt alles op rolletjes, maar we willen dat ook op andere locaties. We zijn daarom bezig om andere promotors te helpen hun race naar een hoger niveau te tillen", zegt Bratches over de wedstrijden waar het niet zo lekker loopt.

"We hebben 20 promotors, maar eigenlijk zijn er maar vier of vijf écht promotors. De rest bestaat vooral uit groepen fanatiekelingen en overheden", erkent Bratches.

"We proberen iedereen op hetzelfde niveau als Monza te krijgen", stelt Bratches zichzelf dan ook een scherp doel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen