Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ross Brawn

F1-baas optmistisch: "We kunnen alsnog 17 à 18 races rijden"

Ja, de Formule 1 ligt nu volledig stil, maar dat betekent volgens de sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, niet dat we geen spannend kampioenschap meer te zien kunnen krijgen. Met zeventien of achttien races moet dat in zijn ogen ook lukken.

Mexico start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nu de FIA en de Formule 1 net als vele andere raceklassen wereldwijd hebben toegegeven aan het coronavirus, begint de fase van de wederopbouw van de Formule 1-kalender. Natuurlijk hangt alles af van wel het traject dat het virus wereldwijd nog gaat volgen, maar Ross Brawn is optimistisch dat er nog een F1-waardig programma opgesteld kan worden.

De sportief directeur van de Formule 1 ziet de zomerstop als het ultieme redmiddel om de kalender vorm te kunnen geven: "Als we de pauze in augustus opgeven, geeft dat ons de ruimte om wat extra races toe te voegen. Met dat als uitgangspunt denk ik dat we alsnog een redelijke kalender op kunnen zetten voor de rest van het jaar", zo laat hij weten in gesprek met Sky Sports F1.

"Natuurlijk, de kalender zal er volledig anders uitzien, maar alsnog staat er een gedegen aantal races op. Het seizoen start dan weliswaar later, maar zal zeker niet minder spannend zijn."

Gevraagd naar hoeveel races er voor nodig zijn om een 'spannend' kampioenschap te hebben, verwijst hij naar het verleden: "Ik kan me kampioenschappen met vijftien of zestien races herinneren. De kwaliteit hang ook meer af van het aantal teams dat aan de start staat (dat moeten er volgens de reglementen minimaal zes zijn, red.) dan van het aantal races. Maar ik denk dat we het aantal races op kunnen krikken tot zeventien of achttien, al hangt dat wel een beetje af van waar we beginnen."

In de nieuwe F1-podcast van RacingNews365 blikken gastheer Thomas van Groningen, autocoureur Tom Coronel en Formule 1-journalist Ruud Dimmers vooruit op het gevecht Max Verstappen vs. Lewis Hamilton.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?