Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ross Brawn

F1-baas velt oordeel over veelbesproken crash: "Russell kon geen kant meer op"

Zo'n beetje iedereen met (en zonder) een beetje Formule 1-knowhow heeft al iets gezegd over het incident tussen Valtteri Bottas en George Russell tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. F1 Managing Director Ross Brawn vindt er nu ook wat van en neemt een opvallend standpunt in.

Ross brawn
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula 1

Het is ronde 30, George Russell zit in de slipstream van Valtteri Bottas en probeert de Fin rechts in te halen. Hij gaat iets wijd, slipt over een nat stuk asfalt en neemt de Mercedes mee in zijn spin. Einde race voor beide heren en bovendien code rood omdat de rotzooi van hun crash van de baan moet worden geruimd.

Ross Brawn vindt het 'tricky' om het incident goed te kunnen beoordelen, zo zegt hij in zijn column op de officiële Formule 1-website. "Imola is een vrij krappe baan met weinig ruimte. Als je daar nat gras aan toevoegt wordt het erg, erg gevaarlijk", meent hij. "Ik weet zeker dat beide coureurs het incident zullen analyseren en ervan zullen leren, maar het lijkt erop dat Valtteri wat wijd ging en dat George geen kant meer op kon."

Gelukkig had de crash volgens Brawn echter ook iets goeds. "Het positieve is dat beide coureurs ongedeerd uitstapten en dat de auto's bij de impact aantoonden hoe ver we zijn gekomen wat betreft de veiligheidsvoorschriften."

Daarnaast was Brawn ook blij dat Ferrari het ook steeds beter lijkt te doen. "Het is de laatste tijd een moeilijke periode geweest voor Ferrari, maar ze hadden een zeer solide dag op Imola en het is geweldig om ze op een prima positie te zien rijden, richting de top."

"Ik weet zeker dat ze nog graag een tiende of twee uit de auto wilden krijgen waarmee ze echt mee hadden kunnen doen in de strijd om het podium", vervolgt Brawn. "Maar ze zijn op de goede weg."

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"