Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

F1-concurrenten vrezen ontketende Verstappen en Red Bull in GP Abu Dhabi

In de voorhoede van de Formule 1 spelen best nog wat gevechten in de laatste Grand Prix van het seizoen, met rollen voor Red Bull, Ferrari én Mercedes. Niemand echter lijkt echt nog naar Max Verstappen te kijken.

Verstappen Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari en Mercedes vechten nog om de tweede plaats bij de constructeurs, terwijl in de coureursstrijd Sergio Perez en Charles Leclerc nog om diezelfde positie strijden. De drie topteams hebben allemaal nog wat om voor te gaan. Ze kijken dan ook vooral naar elkaar en in veel mindere mate naar Max Verstappen. Die wordt door mening concurrent als de logische kandidaat voor de overwinning gezien.

Als George Russell bijvoorbeeld de vraag voorgelegd krijgt of Red Bull buiten bereik is, antwoordt hij half bevestigend: "Ja, ik denk dat Max sowieso buiten bereik is. Onze snelheid leek vergelijkbaar met die van Ferrari op de vrijdag. Misschien dat Ferrari vandaag (zaterdag, red.) iets sneller was, maar doorgaans vinden wij op zondag iets meer dan de rest van het veld."

Ook Ferrari-coureur Carlos Sainz lijkt niet te geloven in een stunt tegen Verstappen: "Met een achterstand van zo'n drie tienden op Red Bull, moeten we concluderen dat ze tot nu toe het hele weekend hebben gedomineerd. Ze zijn in elke run gewoon behoorlijk wat sneller geweest."

"In de kwalificatie kwamen we wel wat dichterbij, maar stonden ze nog steeds wat op ons voor en normaal gesproken groeit dat gat op racepace alleen maar. We hebben ze echter onder druk weten te zetten en we zullen proberen ze te verslaan, maar onze focus ligt vooral ook op Mercedes."

Ferrari heeft gedurende de diverse vrije trainingen veel tijd geïnvesteerd in de long runs, maar of het genoeg gaat zijn om het verschil te maken? "Zowel op vrijdag als op zaterdag zijn we daar druk mee bezig geweest om de banden en de balans van de auto te doorgronden. Makkelijk was dat niet. Red Bull was sneller in de long runs en hoewel we wel wat winst hebben geboekt, weet ik niet zeker of het genoeg gaat zijn."

"Red Bull was het hele weekend dominant en normaal gesproken zullen ze dat in de race ook zijn, dus het wordt interessant om te zien waar exact we staan."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"