Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

F1-kalender 2020 krijgt meer vorm: GP Nederland lijkt definitief van de baan

De Formule 1-kalender van 2020 krijgt langzaam verder vorm. Dat Liberty Media inzet op een dubbele seizoensopener in Oostenrijk was al bekend, maar het vervolg van het seizoen heeft nog wat voeten in de aarde.

Verstappen testdag1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Formule 1-seizoen moet beginnen met een dubbele race op de Red Bull Ring op 5 en 12 juli. Daarna reist het circuit af naar het circuit van Silverstone, Groot-Brittannië. De F1-organisatie is met de eigenaren van het circuit in gesprek over het hosten van een of twee races. Mogelijke data voor de races zouden 26 juli en 2 augustus zijn.

Hoe de route vervolgens haar weg vervolgt is nog niet definitief. De Hongaarse Grand Prix zal plaatsvinden op 23 augustus, vernam RacingNews365 van diverse bronnen. Een dubbele Hongaarse Grand Prix is nog altijd een mogelijkheid maar de kansen daarop nemen af, zeker nu Hockenheim een zeer serieuze optie is voor een race in augustus.

Opvallend is dat de organisatoren van de Italiaanse Grand Prix vooralsnog doorgaan met de ticketverkoop. De race op Monza staat op 6 september gepland. De kans dat deze race met publiek wordt verreden is bijzonder klein, aangezien de Italiaanse overheid nog altijd geen groen licht heeft gegeven voor grote evenementen en sportwedstrijden met publiek. Een woordvoerder van Monza liet het volgende weten aan RacingNews365: "De ticketverkoop loopt door tot er ander een ander besluit komt vanuit de F1-organisatie of overheid."

Circuit Zandvoort wil een definitieve annulering van de race nog niet bevestigen, maar liet weten dat het "niet meer rekent op een Grand Prix in 2020." De Grands Prix van Spanje en België lijken dit jaar ook definitief niet door te gaan. Ook Grand Prix van Singapore, op het stratencircuit door de stad, is nog onzeker.

De FOM zal naar verwachting binnen 14 dagen, doch uiterlijk voor het einde van deze maand uitsluitsel geven over de F1-kalender van 2020. Onderstaand een opzet voor de maanden augustus en september.

Mogelijke F1-kalender 2020

Land Datum
Oostenrijk 5 juli
Oostenrijk race 2 12 juli
Groot-Brittannië 26 juli
Groot-Brittannië race 2 2 augustus
Duitsland (optioneel) 9 augustus
Hongarije 23 augustus
Italië 6 september
Singapore (onzeker) 20 september
Rusland 27 september

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto