Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

F1-kalender 2020 krijgt meer vorm: GP Nederland lijkt definitief van de baan

De Formule 1-kalender van 2020 krijgt langzaam verder vorm. Dat Liberty Media inzet op een dubbele seizoensopener in Oostenrijk was al bekend, maar het vervolg van het seizoen heeft nog wat voeten in de aarde.

Verstappen testdag1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Formule 1-seizoen moet beginnen met een dubbele race op de Red Bull Ring op 5 en 12 juli. Daarna reist het circuit af naar het circuit van Silverstone, Groot-Brittannië. De F1-organisatie is met de eigenaren van het circuit in gesprek over het hosten van een of twee races. Mogelijke data voor de races zouden 26 juli en 2 augustus zijn.

Hoe de route vervolgens haar weg vervolgt is nog niet definitief. De Hongaarse Grand Prix zal plaatsvinden op 23 augustus, vernam RacingNews365 van diverse bronnen. Een dubbele Hongaarse Grand Prix is nog altijd een mogelijkheid maar de kansen daarop nemen af, zeker nu Hockenheim een zeer serieuze optie is voor een race in augustus.

Opvallend is dat de organisatoren van de Italiaanse Grand Prix vooralsnog doorgaan met de ticketverkoop. De race op Monza staat op 6 september gepland. De kans dat deze race met publiek wordt verreden is bijzonder klein, aangezien de Italiaanse overheid nog altijd geen groen licht heeft gegeven voor grote evenementen en sportwedstrijden met publiek. Een woordvoerder van Monza liet het volgende weten aan RacingNews365: "De ticketverkoop loopt door tot er ander een ander besluit komt vanuit de F1-organisatie of overheid."

Circuit Zandvoort wil een definitieve annulering van de race nog niet bevestigen, maar liet weten dat het "niet meer rekent op een Grand Prix in 2020." De Grands Prix van Spanje en België lijken dit jaar ook definitief niet door te gaan. Ook Grand Prix van Singapore, op het stratencircuit door de stad, is nog onzeker.

De FOM zal naar verwachting binnen 14 dagen, doch uiterlijk voor het einde van deze maand uitsluitsel geven over de F1-kalender van 2020. Onderstaand een opzet voor de maanden augustus en september.

Mogelijke F1-kalender 2020

Land Datum
Oostenrijk 5 juli
Oostenrijk race 2 12 juli
Groot-Brittannië 26 juli
Groot-Brittannië race 2 2 augustus
Duitsland (optioneel) 9 augustus
Hongarije 23 augustus
Italië 6 september
Singapore (onzeker) 20 september
Rusland 27 september

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

8 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten