Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 2

Talent Verschoor mist op haar na podium in eerste Formule 2-weekend

In zijn aller eerste Formule 2-weekend heeft Richard Verschoor een fantastisch resultaat geboekt. De Nederlander bleef op de been tegen meer ervaren coureurs en liep niet een, maar twee keer op een haar na het podium mis.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MP Motorsport

Richard Verschoor was de laatste Formule 2-coureur die dit seizoen een stoeltje bemachtigde. Hij sloot last-minute aan bij het Nederlandse team MP Motorsport, maar tekende slechts voor de eerste ronde. Desondanks presteerde hij geweldig.

De 19-jarige Nederlander kwalificeerde zich voor de hoofdrace als zesde, een uitstekende prestatie gezien zijn geringe ervaring met het F2-materiaal. Doordat voor de eerste race de top-10 omgedraaid wordt, startte hij als vierde. Hij werd echter al snel door een andere coureur uit de race gekegeld.

In de tweede sprintrace moest hij dus helemaal achteraan beginnen. Vanaf die laatste plek knokte hij zich naar een fantastische vijfde plek. Hij pakte met die prestatie zijn eerste vijf punten in het voorportaal van de Formule 1.

De hoofdrace van zondag startte hij dus vanaf de zesde plek. Hij had in het begin moeite met het managen van zijn banden, een belangrijk onderdeel van de Formule 2 waar rookies vaker moeite mee hebben. Maar door een goed getimede safety car en een pitstop voor vers zacht rubber vocht de Nederlander zich kortstondig naar de leiding van de race. Het zachtere rubber hield het jammer genoeg niet vol tot het einde van de race, maar Verschoor wist toch nog een vierde plek te pakken.

Op papier was dit zijn eerste en laatste raceweekend in de Formule 2, maar met zijn uitmuntende prestaties is het moeilijk voor te stellen dat sponsoren niet te springen staan om Verschoor te financieren. Ook doet MP Motorsport wellicht wat water bij de wijn, want hun vaste coureur scoorde slechts twee punten (tegenover achttien voor Verschoor).

5 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"