Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari baalt van agressief AlphaTauri na wegkapen kopstuk

Laurent Mekies gaat van Ferrari naar AlphaTauri, waar hij de nieuwe teambaas zal worden. Wanneer? Dat is nog niet bekend. In Maranello was men niet helemaal blij met de 'agressieve' manier waarop het nieuws wereldkundig werd gemaakt.

Mekies Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Afgelopen dinsdag kon RacingNews365 onthullen dat Laurent Mekies de overstap zou gaan maken van Ferrari, waar hij momenteel sportief directeur is, naar AlphaTauri, waar hij de teambaas zal worden en Franz Tost vervangt. Het is echter nog niet bekend wanneer die overstap plaats gaat vinden, zo benadrukt Ferrari-teambaas Fred Vasseur, die blij is voor zijn collega, maar niet blij is met de manier waarop het is gegaan.

"Ten eerste is het een megakans voor Laurent. Ik heb een goede verstandshouding met hem, dus ik ga dit niet tegenhouden. Qua timing was AlphaTauri echter een beetje agressief met het persbericht. We hebben een contract voor de lange termijn met Laurent, dus we moeten nog over de details gaan discussiëren."

"Ik ben hier om Ferrari en haar belangen te beschermen. Ferrari is het belangrijkste, dus wij moeten de voorwaarden gaan bespreken. We hebben een lang contract met Laurent en we moeten de beste oplossing vinden voor Ferrari. Afhankelijk van zijn startdatum bij AlphaTauri zullen wij bepalen wanneer onze samenwerking tot een einde komt. We gaan dat op een goede manier afhandelen, de relatie blijft positief."

Exodus?

Het is overigens niet het eerste Ferrari-kopstuk dat vertrekt bij het team uit Maranello. Eerder was het een van de technische kopstukken, David Sanchez, die vertrok. Hij gaat volgend jaar bij McLaren aan de slag. Vasseur maakt zich echter geen zorgen. "Om twee van de 1600 mensen te zien vertrekken, is geen drama."

"De kracht van het team, van de groep, is belangrijker dan de kracht van het individu. Dat moeten we niet vergeten, dat het geheel belangrijker is. We zijn volop bezig met het aantrekken van nieuwe mensen. Dat brengen we niet naar buiten, maar daar zijn we wel hard mee bezig."

"Dat gaan we stap voor stap doen, want je kan niet in twee weken tijd een hele organisatie neerzetten. In de Formule 1 is het werven van personeel een lang en pijnlijk proces, maar er wordt wel aan gewerkt. Verwacht niet dat we van de ene op de andere dag opeens een nieuwe organisatie hebben. Het zal stap voor stap gaan", aldus de Franse teambaas.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust