Ferrari-baas: "Dit is ons beste Formule 1-seizoen sinds 2008"

07 nov. 2018 07:15 René Oudman 1 reacties
Maranello en omstreken wacht al heel lang op een Formule 1-titel en waarschijnlijk wordt het geduld met nog een extra jaartje op de proef gesteld. Sinds 2008 (constructeurskampioen) was Ferrari aan het einde van het jaar niet meer op de eerste plaats terug te vinden.

Desondanks meent Louis Camilleri, de opvolger van de in juli gestorven voorman Sergio Marchionne, dat Ferrari aan haar beste Formule 1-seizoen sinds het titelwinnende jaar 2008 bezig is.

Feitelijk gezien heeft Camilleri gelijk. De Scuderia won zes van de negentien tot dusver verreden Grands Prix (Sebastian Vettel vijf, Kimi Raikkonen één) en overtreft daarmee de aantallen van de seizoenen 2009 tot en met 2017. Echter, voor wat betreft de wereldtitel lijkt Ferrari wederom tekort te gaan komen. Met nog twee Grands Prix voor de boeg heeft de Italiaanse stal 55 WK-punten achterstand ten opzichte van Mercedes, waar er nog 86 te verdelen zijn.

La Gazzetta dello Sport weet te melden dat de 63-jarige Camilleri, tegenwoordig CEO van Ferrari, deze uitspraken deed in een conference call vlak na de Ferrari Finali op het circuit van Monza. "Naast dat we ons beste seizoen sinds 2008 draien, boeken we ook vooruitgang als team. Bovendien zullen we ons best blijven doen om het constructeurskampioenschap van dit jaar alsnog te winnen", zei Camilleri.

Waar Mercedes dit jaar al vier dubbelzeges boekte, daar kan Ferrari geen enkele één-twee overleggen. Als Mercedes niet meer dan twaalf punten minder scoort dan haar Italiaanse concurrent tijdens de Braziliaanse Grand Prix, is het Duitse merk voor het vijfde achtereenvolgende seizoen wereldkampioen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen